Print Friendly, PDF & Email

Farinata is flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel: een heuse Italiaanse specialiteit. Dit brood is ontzettend makkelijk om te maken, glutenvrij en heerlijk bij de soep of met een pesto- of hummusdipje. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!

Ingrediënten
100 gram kikkererwtenmeel
250 ml water
Snuf Himalayazout
Olie (koudgeperst)
Kruiden naar keuze; ik gebruikte peper en rozemarijn

Bereidingswijze
Doe het kikkererwtenmeel in een kom en meng met een garde beetje bij beetje het water erbij. Het deeg is veel dunner dan je gewend bent bij een brooddeeg. Voeg een snuf zout toe en laat het deeg een half uur afgedekt rusten. Meng de kruiden en 2 eetlepels olie door het mengsel en roer nogmaals goed door elkaar. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een kleine oven/bakblik/brownieschaal in met olie (als het deeg maar minstens 1 cm dik is) en giet hier het beslag in. Bak het platbrood ongeveer 20 minuten in de oven. Zet vervolgens nog 5 minuten de gril of alleen de bovenste stand van de oven aan voor een goudbruine bovenkant. Haal het brood uit te oven en laat 10 minuten rusten.

Heb jij de flatbread gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
Farinata: flatbread van kikkererwtenmeel
Article Name
Farinata: flatbread van kikkererwtenmeel
Description
Farinata is flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel: een heuse Italiaanse specialiteit. Dit brood is ontzettend makkelijk om te maken!
Author