Farinata: flatbread van kikkererwtenmeel
Chantal Meijer

Farinata: flatbread van kikkererwtenmeel

zaterdag 03 februari 2018

Farinata is flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel: een heuse Italiaanse specialiteit. Dit brood is ontzettend makkelijk om te maken, glutenvrij en heerlijk bij de soep of met een pesto- of hummusdipje. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!


Ingrediënten
100 gram kikkererwtenmeel
250 ml water
Snuf Himalayazout
Olie (koudgeperst)
Kruiden naar keuze; ik gebruikte peper en rozemarijn


Bereidingswijze
Doe het kikkererwtenmeel in een kom en meng met een garde beetje bij beetje het water erbij. Het deeg is veel dunner dan je gewend bent bij een brooddeeg. Voeg een snuf zout toe en laat het deeg een half uur afgedekt rusten. Meng de kruiden en 2 eetlepels olie door het mengsel en roer nogmaals goed door elkaar. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een kleine oven/bakblik/brownieschaal in met olie (als het deeg maar minstens 1 cm dik is) en giet hier het beslag in. Bak het platbrood ongeveer 20 minuten in de oven. Zet vervolgens nog 5 minuten de gril of alleen de bovenste stand van de oven aan voor een goudbruine bovenkant. Haal het brood uit te oven en laat 10 minuten rusten.


Heb jij de flatbread gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!

5 Reacties

Gemaakt, maar niet lekker.

12:04 19 januari 2024

Hi Lois, Wat jammer! Hopelijk zal een andere recept van De Hippe Vegetariër beter bij je in de smaak vallen :-)

12:04 19 januari 2024

Net gemaakt, zit er nu van te smullen... echt heerlijk. En zo makkelijk om te maken, daar houd ik van :-) Dank!

12:04 19 januari 2024

Super Noortje, dankjewel!

12:04 19 januari 2024

Heb het firanata brood net gemaakt..smaakt wel aardig smeuïg is t ook wel, maar er moet nog wat verder mee..wel heel gemakkelijk te maken.

12:04 19 januari 2024

Hi Lisa, Het kikkererwtenbrood is heel lekker bij een curry of een maaltijdsoep :-) Lekker om erin te dippen.

12:04 19 januari 2024

Net dit gemaakt, ik kreeg het echter niet gaar. Zo jammer!

12:04 19 januari 2024

Wat gek Maria, heb je hem lang genoeg in de oven gehad? Ik zal het anders eens aan gastblogger Chantal vragen, wat ging er mis? Groetjes, Isabel

12:04 19 januari 2024

Idem hier, brood blijft na 40min nog steeds een papje binnenin... ik heb wel grotere hoeveelheden genomen omdat ik enkel een cakevorm heb. Jammer ik wil het wel nog eens een kans geven maar weet niet wat ik fout deed...

12:04 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.