Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel
3.3 (66.67%) 6 vote[s]

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel.

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 aubergine
1 courgette
300 g wortels
1 pakje bladerdeeg
135 g geitenkaas
2 eieren
1 el yoghurt
2 tl paprikapoeder
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Was de aubergine en courgette. Snijd de aubergine en courgette in de lengte doormidden, leg het snijvlak op een plank en snijd (of schaaf) in de lengte lange dunne plakken ervan. Schil de wortels en snijd in lange, dunne plakken.
  3. Blancheer de aubergine- en wortelplakken 1-2 minuten in het kokende water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de bladerdeeglap met het bakpapier in de vorm en snijd eventueel de overstekende randen eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Om te voorkomen dat de taartbodem te vochtig wordt, kun je de bodem instrijken met eiwit, of strooi wat paneermeel erover.
  5. Schik de groenteplakken rechtop in de vorm. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden van de vorm toe. Wissel daarbij aubergine, courgette en wortel af voor een mooi effect. Plaats alvast 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Mix de geitenkaas, eieren, yoghurt, paprikapoeder, zout en peper tot een glad mengsel in een staafmixer of blender. Haal de taart uit de oven en giet het mengsel gelijkmatig erover. Beweeg de vorm stevig heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreidt. Plaats de taart onderin de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten gaar.

Smakelijk!

Tip
Heb je nog wat kaas in huis? Dan is het lekker om wat over de taart te raspen en het gerecht te gratineren. Ook is het lekker om wat rozemarijn- of tijmtakjes in de taart te steken voordat deze de oven in gaat.

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?
In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo’n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!

GOED NIEUWS: wij mogen korting geven op het Ekomenu! Geen zorgen: het abonnement is volledig flexibel dus je kunt altijd weer stoppen. Met code dehippevegetarier25 ontvang je 25% korting op jouw éérste menu van een flexibel abonnement. Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!