Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel
Lieske van der Waals

Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel

maandag 08 november 2021
Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel.

Ingrediënten
Voor 2 personen
300 g wortels
1 aubergine
1 courgette
1 pakje bladerdeeg
Verse geitenkaas
2 eieren
1 el yoghurt
2 tl paprikapoeder
zout en peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Breng een pan met water aan de kook.
2. Was de aubergine en courgette. Snijd de aubergine en courgette in de lengte doormidden, leg het snijvlak op een plank en snijd (of schaaf) in de lengte lange dunne plakken ervan. Schil de wortels en snijd in lange, dunne plakken.
3. Blancheer de aubergine- en wortelplakken 1-2 minuten in het kokende water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met zout en peper.
4. Leg de bladerdeeglap met het bakpapier in de vorm en snijd eventueel de overstekende randen eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Om te voorkomen dat de taartbodem te vochtig wordt, kun je de bodem instrijken met eiwit, of strooi wat paneermeel erover.
5. Schik de groenteplakken rechtop in de vorm. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden van de vorm toe. Wissel daarbij aubergine, courgette en wortel af voor een mooi effect. Plaats alvast 15 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Mix de geitenkaas, eieren, yoghurt, paprikapoeder, zout en peper tot een glad mengsel in een staafmixer of blender. Haal de taart uit de oven en giet het mengsel gelijkmatig erover. Beweeg de vorm stevig heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreidt. Plaats de taart onderin de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten gaar. Smakelijk!

Tip: Heb je nog wat kaas in huis? Dan is het lekker om wat over de taart te raspen en het gerecht te gratineren. Ook is het lekker om wat rozemarijn- of tijmtakjes in de taart te steken voordat deze de oven in gaat.

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?
In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo'n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!

En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!


Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

3 Reacties

Bij de ingrediënten staan de wortels dubbel vermeld, maar ontbreekt de hoeveelheid geitenkaas.

11:54 19 januari 2024

Hi Huibert, Bedankt voor je opmerking. Ik zie inderdaad dat dit niet goed staat en zal het direct aanpassen :). Liefs, Karlijn

11:54 19 januari 2024

Hoi, Bedankt voor het recept. Hoeveel geitenkaas moet er ongeveer in? Groetjes

11:54 19 januari 2024

Hi Suzanne, Net wat je lekker vindt. Ik zou zeggen rond de 50-100 gram. Heel veel plezier met maken (en vooral met eten natuurlijk). Lieve groet, Jitske

11:54 19 januari 2024

Spiraal taart gemaakt ziet eruit zoals de foto weergeeft, Smaakt goed . Lekker m et een salade

11:54 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.