Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Over iets minder dan anderhalve week start de zomer officieel, wat ons direct een vrijbrief geeft om onbeperkt te genieten van de zon in Nederland of in het buitenland. Het gasfornuis ruilen we in voor de barbecue en massaal stappen we de deur uit met blote benen. Ook de aardappel mag niet ontbreken in de zomer, want Power to the Pieper! In deze salade, die je perfect kunt serveren als bijgerecht bij gegrilde groenten of als hoofdgerecht op zich, staan aardappels in de spotlight. Ze zijn kort geroosterd in de oven (kan ook op de barbecue!) en geserveerd met een zomerse saus van saffraan en aioli. Dat word smullen met deze gebakken aardappelsalade met groene asperges en saffraan-aioli!

Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereiding: 25-30 minuten

600 g krieltjes
200 g groene asperges
200 g sperziebonen
50 ml zonnebloemolie
50 g waterkers
10 g rode kool kiemen

Voor de saffraan-aioli:
0,05 g saffraan
1 limoen
½ teentje knoflook, fijngesneden
5 el volle yoghurt
1 el olijfolie
zout en peper

Tip! In plaats van rode kool kiemen kun je ook andere kiemen gebruiken. De kiemen zorgen voor een crunch maar zijn ook kleine smaakbommetjes op zich. Tijd om te experimenteren met kiemen!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ° Halveer de krieltjes in de lengte en wanneer ze erg groot zijn nog een keer in de lengte zodat je partjes krijgt. Doe de aardappelpartjes in een kom en voeg zonnebloemolie toe, breng op smaak met zout en peper en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de aardappeltjes 15 minuten in de oven.
  2. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en de harde onderkant van de groene asperge en snijd deze in stukken van 3-4 centimeter. Kook de sperziebonen en groene asperges 2-3 minuten in kokend water. Giet de pan af en doe de sperziebonen en groene asperges in een kom met koud water.
  3. Doe de saffraan in een vijzel samen met het sap en de rasp van de limoen en de knoflook. Kneus de saffraan en verplaats het mengsel naar een kom. Voeg de yoghurt en olijfolie toe en roer de saus door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Hussel de gebakken aardappelpartjes en de helft van de saffraan-aoli door elkaar. Voeg de sperziebonen, groene asperges en waterkers toe en hussel alles nogmaals door elkaar. Verdeel over de borden of een grote schaal en garneer met rode kool kiemen. Smakelijk!

Tip! Je kunt de aardappels in plaats van in de oven ook heel makkelijk op de barbecue bereiden. Verpak de aardappels dan in aluminiumfolie, zorg dat ze genoeg ruimte hebben om naast elkaar in het folie te liggen, en leg ze 15 minuten tussen de kolen of op een rekje laag in de barbecue. Deze gegrilde krieltjes zijn om je vingers bij op te eten!

Op zoek naar meer recepten met aardappels? Kijk voor meer aardappelrecepten op aardappels.nl

Power to the Pieper! Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gebakken aardappelsalade met groene asperges en saffraan-aioli
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)