Gele kokoscurry met quorn en jasmijn rijst
4.3 (85%) 4 votes

Al-tijd lekker. Een echte vegetarische kokoscurry. Soms stop ik hem vol met groenten en kruiden, maar andere keren houd ik hem lekker snel en simpel, zoals vandaag. Deze zoete gele kokoscurry maakte ik samen met Quorn, heerlijk als diner en als je over hebt: lunch voor de volgende dag.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
300 gram Quorn stukjes (dés)
1 pakje gele curry pasta (wij zijn van fan van deze)
400 milliliter kokosmelk uit blik (wij zijn fan van deze)
1 eetlepel honing
1 teentje knoflook, fijngesneden
400 gram diepvries doperwten
200 gram ongekookte jasmijn rijst
handje verse koriander, geplukt
1 rode peper, fijngesneden (optioneel)
zout, peper en chilivlokken (optioneel)

Hoe maak je deze gele kokoscurry?
1. Haal de doperwten uit de vriezer en laat ontdooien terwijl je de rest van de curry maakt.
2. Kook de jasmijn rijst volgens de instructies op de verpakking, zet af en laat staan met de deksel op de pan terwijl de saus afmaakt.
3. Verhit olie in een pan met dikke bodem. Voeg de knoflook toe en roerbak kort.
4. Voeg dan de gele curry pasta toe en roerbak totdat hij gaat geuren.
5. Voeg de Quorn stukjes toe en meng goed met de curry pasta zodat alles stukjes bedekt zijn.
6. Voeg de kokosmelk en de honing toe, meng goed, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
7. Voeg de ontdooide doperwten toe aan de curry en laat nog een minuutje door pruttelen.
8. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel chilivlokken.
9. Serveer in diepe borden of kommetjes met een flinke schep rijst, verse korianderen en voor de pittige liefhebber verse rode peper.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische gele kokoscurry met quorn stukjes, doperwten en jasmijn rijst
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!