Het is december, de grote feestmaand! Dus extra veel overheerlijke kerstrecepten op De Hippe Vegetarier voor de feestdagen. Dit doen we dit jaar niet alleen, we mogen ook drie fantastische recepten van Foodies magazine delen! Zoals deze gepofte knolselderij met knoflook en noten-saliesaus. Ideaal als tussengerecht of bijgerecht. Dit is één van de maar liefst 100+ kerstrecepten die te vinden is in het superdikke Christmas Issue van Foodies. Hierin vind je 220 pagina’s met stylingtips voor je kersttafel, verrukkelijke wijnen en kerstcocktails, etiquetteles van Janny van der Heijden en een stap-voor-stap plan om de oogverblindende covertaart zelf te maken. Hebben? Hij ligt nu kersvers in winkels en is de koop via de webshop van Foodies. De voorpret is begonnen!
Ingrediënten
1 stevige knolselderij
1 bol knoflook
1 bosje verse salie
3 el olijfolie
1 bosje bladselderij
100 g gezouten noten (bijv. amandelen en pecannoten)
zout en peper
neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de dikke schil en de wortels van de knolselderij. Leg 2 grote vellen aluminiumfolie kruislings over elkaar en leg de knolselderij en de bol knoflook erop. Verdeel er de helft van de salie over. Besprenkel de knolselderij met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verpak dan het geheel goed in de aluminiumfolie en pof in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Verhit daarnaast een laagje olie in een koekenpan en bak er de overige salie lichtbruin in. Laat op een bord afkoelen en knapperig worden. Was intussen de bladselderij en hak hem fijn. Hak ook de noten fijn. Duw dan de zachte pulp uit de teentjes knoflook. Meng voor de saus de bladselderij met de noten, de knoflook, 2 el olijfolie, zout en peper tot een stevig mengsel. Leg de gepofte knolselderij op een schaal en verdeel de saus en de knapperige salie erover. Snijd de knolselderij aan tafel in plakken.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Recept uit Foodies Christmas Issue 2016. Foto’s: Sven Benjamins Foodstyling & receptuur: Nadia Zerouali Styling: Gonnie Constansia






Lekker hoor, maar na een uur in de oven was de knol nog erg hard. Nog zeker 10 minuten magnetron er achteraan nodig.
Hi Annet,
Leuk om te horen dat jij dit recept hebt geprobeerd.
Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw oventijd wat langer is dan die van ons. Niet elke oven werkt hetzelfde, dit is altijd een beetje uit proberen.
Liefs,
Karlijn
Lekker recept maar de knolselderij moest wel ruim twee uur in de oven (twee uur met folie, half uur afbraden zonder folie). Notenpasta erbij was erg lekker.
Dank voor het delen van je feedback Tony, heel fijn!!
Ik ben dol op knolselderij!!! Ik hou er wel van dat er nog een bite aan zit.