Het is december, de grote feestmaand! Dus extra veel overheerlijke kerstrecepten op De Hippe Vegetarier voor de feestdagen. Dit doen we dit jaar niet alleen, we mogen ook drie fantastische recepten van Foodies magazine delen! Zoals deze gepofte knolselderij met knoflook en noten-saliesaus. Ideaal als tussengerecht of bijgerecht. Dit is één van de maar liefst 100+ kerstrecepten die te vinden is in het superdikke Christmas Issue van Foodies. Hierin vind je 220 pagina’s met stylingtips voor je kersttafel, verrukkelijke wijnen en kerstcocktails, etiquetteles van Janny van der Heijden en een stap-voor-stap plan om de oogverblindende covertaart zelf te maken. Hebben? Hij ligt nu kersvers in winkels en is de koop via de webshop van Foodies. De voorpret is begonnen!

coverdecemberIngrediënten
1 stevige knolselderij
1 bol knoflook
1 bosje verse salie
3 el olijfolie
1 bosje bladselderij
100 g gezouten noten (bijv. amandelen en pecannoten)
zout en peper
neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
aluminiumfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de dikke schil en de wortels van de knolselderij. Leg 2 grote vellen aluminiumfolie kruislings over elkaar en leg de knolselderij en de bol knoflook erop. Verdeel er de helft van de salie over. Besprenkel de knolselderij met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verpak dan het geheel goed in de aluminiumfolie en pof in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Verhit daarnaast een laagje olie in een koekenpan en bak er de overige salie lichtbruin in. Laat op een bord afkoelen en knapperig worden. Was intussen de bladselderij en hak hem fijn. Hak ook de noten fijn. Duw dan de zachte pulp uit de teentjes knoflook. Meng voor de saus de bladselderij met de noten, de knoflook, 2 el olijfolie, zout en peper tot een stevig mengsel. Leg de gepofte knolselderij op een schaal en verdeel de saus en de knapperige salie erover. Snijd de knolselderij aan tafel in plakken.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Recept uit Foodies Christmas Issue 2016. Foto’s: Sven Benjamins  Foodstyling & receptuur: Nadia Zerouali  Styling: Gonnie Constansia  

knolselderij

Summary
recipe image
Recipe Name
Gepofte knolselderij en knoflook met noten-saliesaus
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!