Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (5 stemmen)

Wat voor ons een bruine boterham is, is chapati voor Indiërs. Daar wordt het elke dag gegeten door miljoenen, terwijl maar weinig Nederlanders het hier kennen. Het is echter super lekker, heel makkelijk te maken en een leuke afwisseling op brood, wraps of roti! Gevuld met de kikkererwten- en spinaziesalade heb je een ideale vegetarische maaltijd.

Wat heb je nodig?
Voor de chapati
300 g bloem
mspt zout
160 ml lauwwarm water

Voor de salade
800 g kikkererwten
150 g spinazie
150 g feta
½ tl komijnpoeder
4 el citroensap
2 el olijfolie
zout en peper

Hoe maak je deze chapati?
Zeef de bloem boven een kom, voeg het zout en het water toe. Kneed zeker 10 minuten tot een soepel deeg en dek af voor ca. 30 minuten. Maak balletjes van ca. 6 cm, bestrooi het aanrecht met een klein beetje en rol ze zo dun mogelijk uit met een deegroller. Zorg dat je niet te hard over de randen heen gaat, dan worden ze niet mooi bol tijdens het bakken. Zet nu een koekenpan op het vuur en laat de pan even heet worden. Je hoeft de pan niet in te vetten. Leg de chapati in de pan en draai hem om als er kleine belletjes in komen. Haal nu de pan van het vuur, houd de chapati met een tang boven de vlammen of laat hem rusten op het fornuis. Als het goed is, gaat hij zichzelf nu langzaam opblazen. Zorg dat hij niet verbrandt! Als er gaatjes in komen, loopt de lucht er uit. Laat ze rustig afkoelen tot ze hard geworden zijn. Maak aan een kant een gat in het midden. Vul dit gat met de salade. Draai de chapati om en leg omgekeerd met het gat naar onder op het bord. Binnenin zit dan de verrassing!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde chapati met kikkererwten, spinazie en feta
Published On