Glutenvrije picknick wrap met doperwten spread, courgette en mango
5 (100%) 2 vote[s]

Zoals sommige van jullie misschien al hebben gelezen zijn mijn lief en ik bezig met een glutenvrije challenge! Ik maak er een feestje van en bedacht deze glutenvrije picknick wrap met doperwten spread, courgette, mango en hazelnoten. Zo zie je maar dat het glutenvrije leven echt een feestje kan zijn!

Uitdaging: vaker glutenvrij eten
Vorige maand gingen mijn lief en ik de uitdaging aan om vaker glutenvrij te eten. Hij wilde af van zijn opgeblazen gevoel na het eten van pasta, rijst en brood en ik doe gezellig mee, want ik houd wel van een eet-uitdaging en het proeven van nieuwe dingen. Inmiddels hebben we ontdekt dat het eigenlijk reuze meevalt! Zo genoten we van een super lekkere glutenvrije borrel met pizzadip, maken we salades met glutenvrije granen (zoals quinoa en boekweit), en experimenteren we met het brede assortiment van Schär, het grootste glutenvrije merk van Europa. Zij hebben maar liefst 120 glutenvrije producten in diverse categorieën zoals brood, zoete en zoute snacks, pasta, meel en diepvriesproducten. Er gaat een wereld voor ons open. Heb jij coeliakie of last van een glutensensitiviteit, net zoals mijn lief? Help ons dan alsjeblieft op weg met jouw glutenvrije inspiratie en laat aan ons en andere mensen zien dat glutenvrij eten genieten is! Deel jouw favoriete recept met één van de vele Schär producten via Facebook of Instagram met #FeelGoodwithSchaer. De fijnste recepten worden beloond met een Schär pakket!

Wat heb je nodig?
Voor 2 wraps

Voor de spread
200 gram diepvries doperwten, ontdooid
10 gram verse munt blaadjes
30 milliliter goede olijfolie of avocado-olie
1 citroen, sap en rasp
zout naar smaak

Voor de wrap
1 pak Schär glutenvrije Wraps
1 courgette
1 mango
50 gram hazelnoten

Hoe maak je het?
1. Doe de diepvries doperwten samen met de verse munt blaadjes, de olie, het sap en de rasp van de citroen in de keukenmachine en mix tot een egale spread. Breng op smaak met een snufje zout.
2. Schil de courgette en gebruik een spirelli (of een kaasschaaf en een mesje) om dunne sliertjes van de courgette te maken.
3. Schil de mango, snij de pit eruit en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.
4. Verwarm de oven op 200 graden Celsius en rooster de hazelnoten in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Laat even afkoelen en hak dan fijn.
5. Gebruik een koekenpan om de wraps kort te verwarmen door ze gedurende 1,5 minuten met regelmatig keren te bakken op laag vuur.
6. Verdeel de spread over het midden van de twee wraps. Beleg het midden met courgetti en mango-reepjes, en strooi de hazelnootcrunch erover. Vouw de wrap dicht als een envelop, door beide zijden naar binnen te vouwen en bind hem dicht met een touwtje.

Je glutenvrije picknick kan beginnen!

TIP + WIN!
Op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Kijk dan eens op de website van Schär, abonneer je op hun nieuwsbrief of volg Schär op Facebook. Heb jij een eigen favoriet glutenvrij recept? Deel dat dan via Facebook of Instagram met ons met #FeelGoodwithSchaer. De fijnste recepten worden beloond met een Schär pakket!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter met #FeelGoodwithSchaer! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Glutenvrije picknick wrap met doperwten spread, courgette en mango
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!