Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (4 stemmen)

Deze smoothie is heerlijk tropisch en erg goed voor je herstel na een zware training. In ananas zit veel bromelaïne, wat goed is voor je gewrichten en het bindweefsel. Komkommer hydrateert je lichaam en bevat goede mineralen en in kokoswater zit magnesium. Het limoensap zorgt voor een lekkere kick en natuurlijk de benodigde vitamine C.

Wat heb je nodig?
Voor 1 groot glas

½ komkommer, gewassen en in stukjes gesneden
1 handvol bevroren ananas of mango
1 handvol spinazie
6-8 blaadjes zoete basilicum
½ limoen, het sap
100 ml kokoswater
300 ml water 

Hoe maak je deze groene smoothie met komkommer?
In de meeste smoothie-recepten staat simpelweg dat je alle ingrediënten in een blender moet doen en dan moet blenden tot het een glad geheel is. De volgorde waarin je ingrediënten bij elkaar doet is in dit geval echter wel belangrijk. Eerst doe je de ananas in de blender, dan de komkommer, spinazie en basilicum. Op die manier kan het fruit goed mengen met de groente. Vervolgens giet je de vloeibare ingrediënten in de blender. Het limoensap gaat er als laatste in.

TIP: Als je graag wat meer eiwitten wil toevoegen, kun je hier natuurlijk je favoriete vanille (of een andere neutrale smaak) proteïnepoeder aan toevoegen. Kies wel voor een plantaardig proteïnepoeder, want het zuur van de ananas en whey-poeder gaan niet goed samen in je maag.

Bon Appétit!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Cucumber Smooth3

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene smoothie met komkommer en basilicum
Published On