Print Friendly, PDF & Email

Wist je dat je heel makkelijk groenten kunt grillen in de Airfryer? Groenten grillen in de Philps Airfryer XXL is heel eenvoudig, maar is vaak ook sneller dan in de oven. Iedere groentesoort heeft zijn eigen bereidingswijze en gaartijd. Maar wat zijn die dan? Om je op weg te helpen, laten wij je graag zien hoe je zelf op 3 manieren groenten kunt grillen in de Airfryer!

Gesneden groenten grillen

Alle groenten die je in de oven kunt grillen, kun je ook in de Airfryer grillen. Snijd je favoriete groenten in stukken en grillen maar! Let wel op dat je de juiste gaartijd aanhoudt voor de groenten naar keuze. Voor het gemak hebben wij deze ingedeeld in zachte en harde groenten. Je raadt het al, zachte groenten zijn sneller klaar dan harde groenten 😉

Ingrediënten
250 g zachte groenten naar keuze (bv. groene asperges, paprika, rode ui, courgette, champignons)
OF
250 g harde groenten naar keuze (bv. aardappel, bieten in alle kleuren, pompoen, knolselderij, rapen)
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

 1. Haal het rooster uit het frituurmandje van de Philips Airfryer XXL en plaats het rooster uit de Grillmeesterset in de Airfryer.
 2. Snijd de groenten naar keuze in stukken en doe deze in een kom met een scheutje zonnebloemolie. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de gesneden groenten over het grillrooster.
 3. Zachte groenten: rooster de zachte groenten 7-9 minuten in de Airfyer op 180 °C. Schud de groenten halverwege de kooktijd een keer om.
 4. Harde groenten: rooster de harde groenten 10 minuten in de Airfyer op 180 °C. Schud de groenten halverwege de kooktijd een keer om.
 5. Serveer de gegrilde groenten in een salade, pasta of ander groentegerecht.

Groentespiesjes grillen

Het barbecueseizoen is bijna voorbij, maar dat betekent niet dat het gedaan is met groentespiesjes. Met de Airfryer zet je het hele jaar lang door groentespiesjes op tafel binnen 8 minuten. Zet je groenten klaar en rijgen maar!

Ingrediënten
voor 6 spiesjes:
6 cherrytomaatjes
6 champignons
1 oranje paprika
1 gele paprika
1 courgette
1 rode ui
oliespray

Bereidingswijze 

 1. Haal het rooster uit het frituurmandje van de Airfryer en plaats het rooster uit de Grillmeesterset in de Airfryer.
 2. Snijd de courgette in dunne schijfjes van 1 cm.
 3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de plakken vervolgens in stukjes van ongeveer 3 x 3 cm.
 4. Bereid bamboe saté prikkers of de spiesjes uit de Grillmeesterset voor en rijg de groenten als volgt aan de spiesjes: cherrytomaat, courgette, oranje paprika, gele paprika, courgette, rode ui en eindig met een champignon.
 5. Spray de spiesjes in met olie en gril de spiesjes 8 minuten in de Airfryer op 200 °C.
 6. Haal de spiesjes uit de Airfryer en serveer met je favoriete saus.

Hele groenten grillen

Sommige groenten lenen zich er heel goed voor om in zijn geheel te grillen. Denk bijvoorbeeld aan tomaat, lekker voor in een pastasaus of op een salade, aubergine om baba ganoush mee te maken of gegrilde wortels met honing en sesamzaadjes. YUM!

Ingrediënten
250-500 g zachte groente naar keuze (bv. paprika, tomaat, aubergine)
OF
250-500 g harde groente naar keuze (bv. wortel, ui, biet)
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

 1. Haal het rooster uit het frituurmandje van de Philips Airfryer XXL en plaats het rooster uit de Grillmeesterset in de Airfryer.
 2. Verdeel de groenten naar keuze over het grillrooster en besprenkel met een scheutjes zonnebloemolie. Breng op smaak met zout en peper.
 3. Rooster de zachte groenten 15-20 minuten in de Airfryer op 200 °C.
 4. Rooster de harde groenten 20 minuten in de Airfryer op 200 °C terwijl je deze halverwege de kooktijd omdraait.

Heb jij al groenten gegrild in de Airfyer? Of heb jij een ander favoriet recept uit de Philips Airfryer? Verras ons met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
3 manieren om groenten te grillen in de Airfryer + WIN
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 14 Review(s)