Print Friendly, PDF & Email

Spruitjes, niet ieders favoriet, maar wist je dat je veel meer kan doen met spruitjes dan je denkt? Wij verstoppen ze graag in een ovenschotel of in een hartige taart! Inspiratie nodig? Probeer eens deze hartige taart met spruiten Van Eigen Bodem met zoete aardappel en walnoten. Feestelijk met spruitjes!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
250 g spruitjes
250 g zoete aardappel
100 g walnoten
4 eieren
100 g ricotta
10 g tijm
zout en peper

Voor de bodem:
300 g bloem
100 g havervlokken
200 g boter
6 el lijnzaad
2 eieren
1 mespunt zout

Extra:
taartvorm (24 cm)
bakparels

 

 

Hoe maak je deze hartige taart met spruiten, zoete aardappel en walnoten?

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Meng de bloem met havervlokken, boter, lijnzaad, ei en een mespuntje zout. Druk dit mengsel in een medium taartvorm. Bak de bodem vervolgens 10 minuten met de bakparels als blinde vulling. Bak de bodem daarna nog 5 minuten normaal in de oven. Haal uit de oven en zet apart. Zet de oven nog niet uit.
  2. Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de walnoten, terwijl je deze constant in beweging houdt. Haal de walnoten uit de pan en laat afkoelen.
  3. Verwijder de onderkant van de spruiten en halveer de spruiten. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes in het formaal van een dobbelsteen. Verdeel de groenten over de bodem.
  4. Klop de eieren in een kom met de ricotta en tijm en breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de groenten en plaats de hartige taart nog 25 minuten in de oven. Haal de hartige taart uit de oven, laat 5 minuten afkoelen, garneer met walnoten en snijd in punten en serveer met een groene salade.

Smakelijk! 

Tip!
Heb je geen bakparels in huis? Geen paniek, je kan ook prima gedroogde bonen of rijst gebruiken om de vulling blind mee te bakken. Leg dan wel een vel bakpapier tussen de taartbodem en de vulling zodat het niet aan elkaar gaat plakken of afgeeft aan de bodem.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Hartige taart met spruiten, zoete aardappel en walnoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)