Print Friendly, PDF & Email

Dit weekend staat De Hippe Vegetariër in het teken van Pasen! Verrukkelijke paasontbijtjes en goed vullende brunchrecepten; met deze recepten zorg je ervoor dat ook dit jaar Pasen weer een succes wordt. Vandaag maken wij een havermout crumble met bramen!

Ingrediënten
Voor 4 personen
45 minuten bereidingstijd
1 doosje bramen, diepvries
2 tl citroensap
1 tl kaneel
100 g havermoutmeel
50 g roomboter, op kamertemperatuur
1 rijpe banaan
snufje zout

Extra
roomboter
yoghurt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een ovenschaal in met wat roomboter.
  2. Meng het kaneel en citroensap door de bramen en verdeel ze over een kleine ovenschaal.
  3. Doe de havermout in een blender en vermaal tot meel. Doe het meel in een kom.
  4. Snijd de roomboter in blokjes en voeg deze toe aan de kom.
  5. Prak de banaan fijn en voeg toe aan de kom. Kneed alles met je handen.
  6. Pak een bolletje deeg en verkruimel dit tussen je handen boven de schaal met bramen. Wilt het verkruimelen niet helemaal lukken, scheur het deeg dan in stukjes en verdeel deze over de bramen.
  7. Zet de ovenschaal 35 minuten in de oven. Even laten afkoelen en opdienen met een beetje yoghurt.

Ga jij deze lekkere crumble maken? Of heb je zelf een lekker paasontbijt idee? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Havermout crumble met bramen
Published On
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!