Herfstsalade met vijgen en paddenstoelen
Suzanne Harlaar

Herfstsalade met vijgen en paddenstoelen

maandag 10 oktober 2022
Een salade met vijgen en paddenstoelen; dat is nog eens een geweldige herfstige combinatie. Deze salade is heerlijk als voorgerecht, maaltijdsalade of als hoofdgerecht. Hij staat lekker snel op tafel en is altijd een succes, ook na een drukke school-/werkdag. Heb jij al zin om aan de slag te gaan? Lees dan snel verder!

 

Ingrediënten


voor 4 personen
4 verse vijgen
200 g parelcouscous
200 g gemengde paddenstoelen
150 g rucola
20 g pijnboompitten, geroosterd
olijfolie
zout en peper

voor de dressing
1 citroen, het sap
4 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
2 tl mosterd
1 tl agavesiroop

 

Hoe maak je deze salade met vijgen?



  1. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de pan van de warmtebron en laat de couscous afkoelen. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.

  2. Doe de paddenstoelen in een koekenpan en roerbak voorzichtig tot ze mals zijn en vocht beginnen los te laten.

  3. Ontdoe de vijgen van hun steeltjes en snijd ze in partjes.

  4. Maak nu de dressing door alle ingrediënten in een kommetje te doen en goed te mengen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de rucola en de parelcouscous over een grote serveerschaal. Besprenkel het geheel met de dressing en verdeel de paddenstoelen en vijgen over de salade. Voeg als laatste de geroosterde pijnboompitten toe en je bent klaar om de salade te serveren!


Heb jij deze heerlijke salade met vijgen al geprobeerd? Wat is jouw favoriete herfstrecept? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.