Herfstsalade met vijgen en paddenstoelen
4 (80%) 1 vote

Een super fijne salade met vijgen en paddenstoelen, een geweldige herfstige combinatie. Heerlijk als voorgerecht, maaltijdsalade of zelfs als hoofdgerecht geserveerd met bruine rijst. Super snel te bereiden en altijd een succes.

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
300 gram gemixte sla naar wens
twee bakjes gemengde paddenstoelen (hoe meer hoe lekkerder)
3 verse vijgen

Voor de dressing:
6 eetlepels olijfolie
2 grote eetlepels balsamicoazijn
2 theelepels mosterd
1 theelepel honing
handje bieslook
halve citroen uitgeknepen
(dit is een eenvoudige vinaigrette, meerdere variaties zijn mogelijk)

Voor de garnering:
eventueel klein gesneden blokjes harde geitenkaas

Extra:
Als maaltijdsalade: stukje oerbrood
Als hoofdgerecht: bruine rijst

Hoe maak je deze vijgencarpaccio?
Ontdoe de vijgen van hun steeltje en snij in partjes. Doe de paddenstoelen in een koekenpan en roerbak voorzichtig tot ze mals zijn en vocht beginnen los te laten. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de balsamicoazijn, de mosterd, de honing, de bieslook en het citroensap en mix twee derde van deze dressing door de sla. Leg de sla op de borden of op een grote platte schaal en verdeel de paddenstoelen en de vijgen erover. Besprenkel het geheel met de rest van de dressing en verdeel eventueel de blokjes harde geitenkaas erover. Je bent klaar om te serveren!

Summary
recipe image
Recipe Name
Herfstsalade met vijgen en paddenstoelen
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!