Hoe maak je zelf aïoli?
Isabel Boerdam

Hoe maak je zelf aïoli?

donderdag 21 september 2017
De echte klassieke aïoli bereid je met alleen knoflook, zout en olijfolie. Hoe dat moet, leer je van onze kook-expert Eke, van Koken met Kennis. Met uitlegfilmpje!

Wat heb je nodig?
Voor 8 personen
- 3 - 4 tenen knoflook
- 1/2 theelepel zeezout
- 100 - 150 milliliter olijfolie
- een vijzel

Hoe maak je het?
Wil je eerst de uitleg zien? Bekijk dan dit handige filmpje!
Stap 1: Doe de knoflook tenen met het zout in de vijzel en stamp ze fijn tot een puree ontstaat.
Stap 2: Giet er langzaam, al roerende met de stamper olijfolie bij zodat een gebonden saus ontstaat van mayonaise dikte.

Let op: Aioli die je alleen van knoflook, zout en olijfolie maakt is niet stabiel, dus niet zo gelijkmatig en gebonden als je hem kent uit de winkel. Maar minstens zo puur en lekker!

Wil je meer van dit soort wetenschappelijke kooktips? Kijk dan op Eke’s website Koken met Kennis! Hier vind je perfecte recepten, online kookcursussen en veel achtergrondinformatie. Aanrader!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.