Print Friendly, PDF & Email
4.2/5 - (5 stemmen)

Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het hoofdgerecht: gepofte bieten met ricotta, venkel en roodlof. Een mooi palet van aardse smaken.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
4 middelgrote bieten
4 stronkjes witlof
1 venkel
1 citroen, het sap
2 el olijfolie + beetje extra
8 tl rode wijn azijn
200g ricotta
Zout en peper

Hoe maak je deze gepofte bieten met ricotta, venkel en roodlof?
Verwarm de oven voor op 180⁰C. Leg een biet op een vierkant stuk aluminium folie. Snijd een kruis in de biet, sprenkel er wat olijfolie over, bestrooi met zout en peper en wikkel in de folie. Herhaal dit met de rest van de bieten en pof ze in 1 uur gaar in de oven. Breek de lof blaadjes af en was ze. Snij de venkel in flinterdunne plakken en plaats samen met de lof blaadjes in een schaal. Bestrooi met zout en peper en meng met de citroensap en olijfolie. Laat de groenten marineren terwijl de bieten poffen. Leg de bieten zodra ze klaar zijn op de borden en breek ze open. Kruimel de ricotta over de bieten, bedruppel met azijn en olijfolie en strooi er zout en peper over. Verdeel de venkel-lof salade over de borden en serveer direct.

Ga jij dit hoofdgerecht maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerstmenu: gepofte bieten met ricotta, venkel en roodlof
Published On
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)