IJs: framboos & chocolade-creamsicles
Lauren Kreijger

IJs: framboos & chocolade-creamsicles

dinsdag 09 juni 2020
Al eerder lieten wij jullie kennismaken met het allernieuwste boek van Marleen Visser: IJs. Lees onze review hier! In dit boek deelt zij dertig verrassende ijsrecepten, waaronder een aantal heerlijke ijslolly's. Vandaag delen wij het recept voor framboos & chocolade-creamsicles!

Ingrediënten
Voor 4 ijsjes van 65 ml of 3 ijsjes van 90 ml
15 minuten bereidingstijd
125 g frambozen
125 ml kokosmelk
2 el honing
fijngemalen zeezout
100 g pure chocolade
20 g amandelschaafsel, geroosterd


Bereidingswijze

  1. Pureer de frambozen met de kokosmelk, honing en een snufje zeezout in de keukenmachine of blender.

  2. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en tik de vormpjes twee keer hard op het aanrecht om zo luchtbelletjes te verwijderen.

  3. Plaats de stokjes in de ijsjes en zet 4-6 uur in de vriezer.

  4. Smelt de chocolade au bain-marie, haal de ijsjes uit hun vorm en verdeel de gesmolten chocolade over de ijsjes. Strooi
    vervolgens het amandelschaafsel over de chocolade.


Heb jij dit recept gemaakt, of een ander recept uit het boek IJs? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

IJs
Marleen Visser
Uitgever: Becht
ISBN: 9789023016540
Prijs: €11.99



 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.