Indiase tandoori met bloemkool en paneer
3.3 (65%) 4 vote[s]

Vandaag staat er een vegetarische Indiase tandoori met bloemkool en paneer op het menu. Ken jij deze curry al? Vaak is curry een gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je een currypasta hebt gemaakt, kun je toppings naar keuze toevoegen. Lekker gezond met veel groenten: curry!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
2 el tandoori currypasta (zie onderstaand recept of uit de winkel)
1 bloemkool
300 g aardappelen, geschild in blokjes
225 g paneer
400 ml kokosmelk
2 el zonnebloemolie

Voor de tandoori currypasta
1 el tamarindepasta
2 el tomatenpuree
2 teentjes knoflook, geperst
1 sjalot, fijngehakt
2 cm gember, geschild en geraspt
1 citroen, het sap
½ tl kaneel
1 tl kurkuma
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijn

Hoe maak je tandoori currypasta?

  1. In een vijzel of keukenmachine maal je alle ingrediënten fijn, net zo lang tot de ingrediënten aan elkaar blijven plakken en er een pasta ontstaat.

Hoe maak je deze Indiase tandoori met bloemkool en paneer?

  1. Begin met het koken van de groenten. Zet twee pannen op met kokend water, één voor de bloemkool en één voor de aardappelen. Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Giet af en zet apart.
  2. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in de andere pan met kokend water in 5-8 minuten beetgaar. Giet af en zet apart tot later gebruik.
  3. Verhit de olie in een wokpan. Wanneer deze is opgewarmd, voeg je currypasta toe. Pas op dat je de currypasta niet aanbakt. Voeg de kokosmelk na 3 minuten toe aan de pan met currypasta. Laat het geheel 5 minuten koken.
  4. Snijd ondertussen de paneer in blokjes.
  5. Voeg de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes samen met de blokjes paneer toe aan het curry-kokosmelk mengsel. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen op middelhoog vuur.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Indiase tandoori met bloemkool en paneer
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!