Indische spinazie-tomaten schotel
Beoordeel dit artikel

Wil je meer weten over de voordelen van een plantaardig dieet, met daarbij de inspiratie die je nodig hebt om zelf de keuken in te duiken? Dan is Hoe overleef je? Het kookboek echt een aanrader. Het kookboek is het vervolg op de gelijknamige Hoe overleef je? van Dr. Michael Greger. Hij geeft je de handvaten om te beginnen met het eten van onbewerkt plantaardig voedsel. Dit recept uit het boek voor een Indische spinazie-tomatenschotel barst van de smaak en is ook lekker om met quinoa, rijst of met nog meer groene bladgroente te serveren. Wij delen het recept!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
500 g verse spinazie
400 g tomatenblokjes uit blik
225 tot 350 g kastanjechampignons, in plakjes
1,5 theelepel geraspte verse gember
1 theelepel korianderpoeder
1 stuk verse kurkumawortel van 0,5 cm, geraspt of 1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chili-vlokken
1 eetlepel witte misopasta

Hoe maak je deze Indische spinazie-tomatenschotel?

  1. Stoom de spinazie 3 tot 5 minuten, tot het zacht is. Giet goed af en druk overtollig vocht eruit.
  2. Pureer de spinazie in de blender of keukenmachine en zet opzij.
  3. Giet het tomatenvocht in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons, gember, korianderpoeder, kurkuma, komijnpoeder en chilivlokken toe en kook en roer 1 minuut.
  4. Roer de tomaten en miso erdoor en kook 3 minuten voordat je de gepureerde spinazie erdoorheen roert. Laat koken totdat het mengsel warm en goed gemengd is.
  5. Serveer met rijst, granen of extra bladgroenten als complete maaltijd.

Smakelijk!

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
recipe image
Recipe Name
Indische spinazie-tomaten schotel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!