Indonesische keuken: gebakken tofu
5 (100%) 1 vote

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de komende tijd inspiratie van onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel. Vandaag het recept voor tahu kalas: gebakken tofu in een smaakvolle saus.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
375 g tofu, uitgelekt en in blokjes
125 g Indonesisch basis kruidenpasta (verkrijgbaar in de Aziatische toko)
2 salam bladen (verkrijgbaar in de Aziatische toko)
1 kaffirblad
1 citroengras, gesneden
1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd, gesneden
50 g bleekselderij, gesneden
50 g prei, gesneden
375 ml groentebouillon
180 ml kokosmelk
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel limoensap
zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze gebakken tofu?

  1. Verhit olie in de pan en bak hierin de kruidenpasta en verhit deze totdat je de kruiden goed ruikt.
  2. Voeg de salam- en kaffirblaadjes, citroengras en rode chilipeper toe. Fruit deze 2 minuten mee in het mengsel.
  3. Voeg de bleekselderij en prei toe en fruit 1 minuut. Voeg de bouillon toe, draai het vuur zachter en kook deze 1 minuut mee voordat je de kokosmelk toevoegt.
  4. Voeg de tofublokjes en zout en peper naar smaak toe. Zet het vuur uit.
  5. Garneer met limoensap en serveer direct!

Smakelijk!

Mama Makan – Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdamwww.mamamakan.com

Ben jij bij Mama Makan geweest? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Indonesische keuken: gebakken tofu
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!