Indonesische keuken: vegetarische sate tahu ponorogo
5 (100%) 1 vote

Vandaag delen wij het recept voor vegetarische tahu ponorogo: de vega variant van een van de meest populaire Indonesische streetfood gerechten. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we inspiratie van onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
375 g tofu, uitgelekt
1 ei
olie om in te bakken
extra: satéprikkers

Voor de marinade
2 teentjes knoflook
1 theelepel sambal
1/2 theelepel geroosterde koriander zaadjes
1/4 theelepel witte peper

Hoe maak je deze vegetarische sate tahu ponorogo?

  1. Maak een pasta van de marinade-ingrediënten.
  2. Kruimel de tofu met je handen en mix deze samen met de marinade.
  3. Vorm met je handen kleine balletjes van ongeveer 25 gram per stuk.
  4. Bak de balletjes totdat deze ongeveer voor de helft gaar zijn. Laat deze afkoelen.
  5. Spies de balletjes op een satéprikker en gril deze op de barbecue of in de oven tot ze mooi bruin van kleur zijn.

Smakelijk!

Mama Makan – Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdamwww.mamamakan.com

Ben jij bij Mama Makan geweest? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Indonesische keuken: vegetarische sate tahu ponorogo
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!