Italiaanse bloemkoolrijst salade
Lieske van der Waals

Italiaanse bloemkoolrijst salade

dinsdag 11 juni 2019
Bloemkool is een super diverse groente die makkelijk is in gebruik. Zo zien we bloemkool steeds vaker terug in pizzabodems, soepen, maar ook in warme en koude rijstgerechten. Vandaag serveren wij bloemkoolrijst met een Italiaanse twist voor een zonnige dag.

Bloemkoolrijst
Zelf bloemkoolrijst maken van een hele bloemkool is eigenlijk heel makkelijk. Hoe je dit doet, vind je hier. Maar om dit recept extra snel op tafel te kunnen zetten, hebben we een keertje gesmokkeld met kant-en-klare bloemkoolrijst! Je kunt die nu niet alleen onder het huismerk vinden in het koelschap van een supermarkt, maar nu ook in het diepvriesschap dankzij Bonduelle. Zo heb je altijd bloemkoolrijst in de buurt voor een snelle maaltijd.

Ingrediënten
Voor 2 personen
400 g bloemkoolrijst (wij kozen de bloemkoolrijst uit het vriesvak, van Bonduelle)
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 bol mozzarella (125 g)
50 g rucola
2 el pijnboompitten
(extra vierge) olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verhit olijfolie in een koekenpan. Voeg de rijst toe en bak 6-7 minuten terwijl je af en toe roert. Schep de rijst op een schaal en laat minimaal 10 minuten afkoelen.

  2. Verhit een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten terwijl je de pan in beweging houdt. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Snijd of scheur de mozzarella in stukjes.

  3. Meng in een schaal de mozzarella met de cherrytomaatjes, pijnboompitten met een scheutje olijfolie. Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar. Schep de rucola door de salade en breng op smaak met zout en peper.


Tip!
Vervang de mozzarella eens door feta.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons wetenin een bericht via de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Prima recept hoor, lekker makkelijk. Wij hebben een pittenmix gebruikt van de Jumbo met extra zonnebloem- en pompoenpitten. Daarnaast nog wat halloumi gebakken voor zoute smaak.

11:51 19 januari 2024

Heerlijk de bloemkoolrijstsalade. Alleen hartstikke vervelend dat de letters zo licht van kleur zijn, het is voor mij (en vele met mij) haast ondoenlijk dit te lezen. A.U.B. Maak de letters wat flink donkerder. Bij voorbaat dank, ook namens alle mensen die minder zien en ouderen niet te vergeten. Groet, Dicky

11:51 19 januari 2024

Hoi Dicky, wat vervelend dat je het recept moeilijk hebt kunnen lezen! Ik kan me voorstellen dat dit het volgen van het recept inderdaad lastiger maakt. Bedankt voor je feedback, ik ga kijken wat we hier aan kunnen doen. Groetjes, Lieske

11:51 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.