Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (25 stemmen)

Dit recept is heerlijk als lunch, maar kan naar mijn mening ook prima ’s avonds op het menu staan. Nu het kouder wordt vind ik niets fijner dan me opwarmen aan een heerlijk kopje soep. Omdat mijn moeder niet altijd in de buurt is om haar befaamde groentesoep te maken, ben ik zelf aan de slag gegaan om tot een heerlijk recept te komen. Omdat Japans eten een grote inspiratiebron is, leek het me leuk om mijn favoriete ramen van de toko na te bootsen in mijn eigen keuken. En ik moet zeggen dat deze vegetarische Japanse ramen aardig gelukt is. Proef zelf!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
1,5 liter water
2 tenen knoflook
2 centimeter gember
6 theelepels miso pasta
1 theelepel zout arme soja saus of tamari
¼ theelepel chilibonen pasta
2 theelepels sesamolie
500 gram (boekweit)noedels

Toppings:
Optioneel: 4 eieren
1 paksoi
4 lente ui
300g shitake, kort verhit in de koekenpan


Hoe maak je deze Japanse ramen met boekweit noedels?
Bereid eerst de toppings. Want zodra de noedels gaar zijn, moeten ze direct in de soep geserveerd worden met de toppings, anders worden de noedels te zacht. Begin dus met het koken van de eieren. Kook deze 4 minuten in kokend water, dan zullen ze precies zacht genoeg zijn. Snij dan de lente ui in dunne plakjes, snij de paksoi waarbij je de groene stukken grover snijdt dan de witte delen en snij de shitake in stukjes. Pers de knoflook fijn, schil de gember en snij in dunne plakjes. Breng dan water aan de kook in een ruime pan en doe daar de gember en de knoflook in. Zet het vuur hoog en laat dit 15 minuten koken. Haal het mengsel hierna door een zeef en giet de bouillon terug in de pan. Voeg de misopasta, sojasaus en chilibonenpasta toe en laat het op laag vuur pruttelen. Zet ondertussen een pan op met ruim kokend water en kook de boekweitnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Verdeel de noedels over de borden, voeg daar de sesamolie en toppings aan toe en schenk tot slot de bouillon de borden. Je bent klaar om te serveren!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische Japanse noedelsoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 16 Review(s)