Japanse ramen met gemarineerde plantaardige kipstukcjes
5 (100%) 1 vote

Vandaag staat er Japanse ramen met plantaardige kipstukcjes op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen met gemarineerde plantaardige kipstukcjes!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
4 porties ramen noedels
2 liter bouillon
100 ml sojasaus
100 ml zonnebloemolie
4 teentjes knoflook, geperst
2 cm gember, geraspt
4 eetlepels sesamolie
2 eetlepels rode miso
½ rode peper, fijngesneden
3 eetlepels tahin
1 eetlepel rijstazijn

Voor de gemarineerde plantaardige kipstukcjes:
175 g plantaardige kipstukcjes
50 ml rijstazijn
100 ml sojasaus
2 stuks steranijs
2 kruidnagels
½ rode peper, fijngesneden
1 theelepel venkelzaad
3 cm gember, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels honing

Toppings:
4 stuks lente-ui, in plakjes
4 handjes spinazie
200 g mais uit blik, uitgelekt
4 nori vellen
4 theelepels zwarte sesamzaadjes
Optioneel: sesam-olie, rode hete saus of chili-olie

Hoe maak je het?

  1. Begin met het maken van de marinade. Dit doe je door de rijstazijn, sojasaus, steranijs, kruidnagels, rode peper, venkelzaad, gember, knoflook en honing te combineren. Marineer de plantaardige kipstukcjes in deze marinade. Laat dit minimaal 1 uur staan zodat de stukcjes de smaken van de marinade goed kunnen opnemen.
  2. Breng de bouillon aan de kook.
  3. Plaats ondertussen de knoflook, gember, sesamolie, zwarte miso, rode peper, tahin en rijstazijn in een keukenmachine of blender. Blend hier een gladde pasta van.
  4. Verhit een pan met de olie en fruit hierin de pasta die je zojuist gemaakt hebt voor ongeveer 3 minuten. Voeg daarna ook de bouillon en de sojasaus toe aan de pan. Laat dit minimaal 30 minuten zachtjes sudderen.
  5. Verhit ondertussen een koekenpan en bak hierin de gemarineerde kipstukcjes totdat deze een krokant laagje hebben.
  6. Kook de noedels ongeveer 1 minuut in kokend water, laat ze uitlekken en verdeel over de kommen. Check wel altijd even de verpakking, de ene noedels zijn de andere niet.
  7. Maak de borden op door de noedels in het midden van het bord te leggen met de spinazie, lente-ui, nori vellen en de mais. Giet hier voorzichtig de bouillon bij. Garneer met de nori vellen en zwarte sesamzaadjes. Naar smaak kun je nog sesam-olie, chili-olie, of hete rode saus toevoegen aan je ramen soep.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Japanse ramen met gemarineerde plantaardige kipstukcjes
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!