Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op vier personen)! Vandaag als allerlaatste, een cadeautje voor bij de koffie: pistache rozenwater macarons.

Wat heb je nodig?
Voor 20 stuks:
110g poedersuiker
60g ongezouten pistachenoten
2 eiwitten
40g fijne kristalsuiker
½ tl rozenwater
Botercrème vulling:
70g ongezouten boter, kamertemperatuur
125g poedersuiker
25g pistachenoten

Hoe maak je deze pistache rozenwater macarons?
Verhit de oven voor tot 170⁰C. Maal de pistache fijn in de keukenmachine samen met de poedersuiker en kristalsuiker. Zeef de poedersuiker, kristalsuiker en gemalen pistachenoten door een fijne zeef in een schone kom. In een andere kom mix je de eiwitten. Dit kan zowel met een mixer of een keukenmachine met het mixer opzetstuk. Klop op hoge snelheid tot er een dik en luchtig schuim ontstaat. Voeg op dit punt ook het rozenwater toe. Schep een derde van het pistache mengsel doot het eiwitschuim. Vouw dit als het ware, als je gaat roeren veranderd de structuur en worden de macarons niet luchtig. Voeg weer een derde van het pistache mengsel toe en ga door tot het mengsel vermengd is en er glad en glanzend uitziet.

Tip! Voor het volgende gedeelte is het fijn om een spuitzak in huis te hebben. Is dit niet het geval werkt een hersluitbare verpakkingszak ook prima. Vul met mengsel en knip één hoekje van de zak en je kan aan de slag. Zet een paar kleine dotjes schuim op de bakplaat en ‘plak’ er een vel bakpapier op. Maak nu kleine, platte, gelijkmatige schijfjes van ongeveer 2 cm doorsnee. Laat de macarons 15 minuten onafgedekt staan. Bak de macarons hierna 8 minuten. De macarons zijn klaar als ze makkelijk van het bakpapier getild kunnen worden. Haal de bakplaat, als de macarons gaar zijn direct uit de oven.  Zet apart en laat geheel afkoelen.

Terwijl de macarons afkoelen kan de vulling gemaakt worden. Maal de pistachenoten fijn en  voeg hier de poedersuiker en boter aan toe. Mix tot er een glad mengsel ontstaat.

Spuit een dotje ter grootte van een doperwt op de platte kant van de helft van de macarons. Druk er een onbespoten macaron tegenaan en druk zachtjes aan. Laat ze op kamertemperatuur een uur opstijven.

Ga jij deze macarons maken voor bij de koffie maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerstmenu: pistache rozenwater macarons
Published On