Print Friendly, PDF & Email
3.6/5 - (5 stemmen)

Ook zo dol op pannenkoeken? Gelukkig kan je van deze extra veel eten, want dit gezonde recept is guilt-free! Ook wat je erbij eet is alleen maar goed voor je. Geen kaas of stroop, maar een heerlijke salade van de groenten rammenas, bietjes en koolrabi.

Wat heb je nodig?
Voor de kikkererwtenpannenkoeken
275 gr kikkererwtenmeel
1,5 tl zout
1 tl cayennepeper
2 tl komijn
1 ui
4 dl water
plantaardige olie om te bakken

Voor de salade
1 koolrabi
1 rammenas
400 gram bietjes

Voor de vinaigrette
1 teen knoflook
½  tl karwijzaad
3 el olijfolie
2 el witte wijnazijn

Tip: als je geen rammenas kan vinden kan je ook rettich of gewone radijsjes gebruiken. Sowieso kan je hierbij  experimenteren met allerlei soorten harde groente zoals wortel, bloemkool etc.

Hoe maak je de kikkererwtenpannenkoeken met salade?
Snij de ui fijn. Doe het kikkererwtenmeel met de cayenne, komijn en zout in een kom en voeg langzaam het water toe. Meng tot een vrij dik beslag en voeg de gesnipperde ui toe. Zet dit even weg. Schil voor de salade alle groenten en rasp met de grove rasp. Doe een flinke pluk van de groenten (een opgehoopte soeplepel) bij het beslag en roer goed door. Maak een vinaigrette voor de geraspte groenten door de olie, azijn, goed te mengen. Pers er de knoflook boven uit en doe het karwijzaad erbij. Meng de vinaigrette door de geraspte groenten en zet even weg. Bak nu de pannenkoekjes. Doe wat zonnebloemolie in een koekenpan en doe steeds een soeplepel beslag in de pan. Bak kleine, iets dikke pannenkoeken, 2 per persoon. Leg de al gemaakte pannenkoeken even in de oven om ze warm te houden. Serveer de pannenkoeken met een pluk salade er bovenop, en smullen maar!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kikkererwtenpannenkoeken met een salade van rammenas, biet en koolrabi
Published On