Print Friendly, PDF & Email

De herfst gaat alweer bijna beginnen! We weten niet hoe het met jou zit, maar bij dit seizoen denken wij altijd aan oranje blaadjes, de smaak van kaneel en versgebakken appeltaart. Om aan deze appeltaart craving te voldoen, zonder onszelf misselijk te eten met daadwerkelijke appeltaarten, hebben wij een leuk recept voor jou: appeltjes uit de oven uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten van Pascale Naessens. Let’s go!

Ingrediënten
2 appels
200 g ricotta
3 à 4 lepels honing
een handvol geschaafde amandelen
40 g boter

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Smeer de ricotta uit over de bodem van een ovenschaal.
3. Smelt de boter in een pannetje en voeg er 3 tot 4 eetlepels honing aan toe.
4. Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor, snijd de appels in plakken van 1 centimeter en leg de appelplakken op de ricotta. Lepel er een deel van de gesmolten boter met de honing over, strooi er de geschaafde amandelen over en besprenkel met de rest van de zoete boter. Zet 25 minuten in de oven. Wil je dit als dessert serveren, dan zijn één of twee plakjes appel per persoon voldoende.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Nog eenvoudiger gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten
Pascale Naessens
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401455527
Prijs: €25,99

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Appeltjes uit de oven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)