Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: appeltjes uit de oven! Wij mochten het recept voor appeltjes uit de oven uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten van Pascale Naessens met je delen!

Ingrediënten
2 appels
200 g ricotta
3 à 4 lepels honing
een handvol geschaafde amandelen
40 g boter

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Smeer de ricotta uit over de bodem van een ovenschaal.
3. Smelt de boter in een pannetje en voeg er 3 tot 4 eetlepels honing aan toe.
4. Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor, snijd de appels in plakken van 1 centimeter en leg de appelplakken op de ricotta. Lepel er een deel van de gesmolten boter met de honing over, strooi er de geschaafde amandelen over en besprenkel met de rest van de zoete boter. Zet 25 minuten in de oven. Wil je dit als dessert serveren, dan zijn één of twee plakjes appel per persoon voldoende.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Nog eenvoudiger gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten
Pascale Naessens
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401455527
Prijs: €25,99

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Appeltjes uit de oven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!