Salade is het kookboek van Janneke Philippi en staat bomvol heerlijke saladerecepten! In haar studententijd ontdekte Janneke bloemkoolsalade, waarmee je snel een berg salade kon maken en perfect uitkwam met het maandbudget. Vandaag delen wij het recept voor een heerlijke vegetarische bloemkoolsalade. De rode peper, verse kruiden en limoen geven de milde bloemkoolsmaak pit en frisheid. Lees hier hoe je deze topper zelf maakt!
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 kleine bloemkool
2 sjalotten
125 gram crème fraîche
sap van 1 limoen
1 flinke eetlepel mayonaise
1 rode peper
1 teentje knoflook
4 takjes peterselie
2 takjes munt
olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
1. Snijd de stronk en de groene bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool klein. Snipper de sjalot.
2. Doe de bloemkool en de sjalot in een schaal. Voeg de crème fraîche, het limoensap, de mayonaise en 4 eetlepels water toe. Schep goed om.
3. Snijd de rode peper in ragfijne ringetjes. Stop met snijden zodra je bij de zaadjes komt: wrijf nu de peper tussen de handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd de peper verder in ringetjes.
4. Rasp de knoflook boven de bloemkool. Hak de peterselie en de blaadjes van de takjes munt fijn. Schep de kruiden met de rode peper door de bloemkoolsalade. Breng op smaak met zout en peper.
5. Besprenkel de salade voor het serveren met extra vierge olijfolie. Smakelijk!
Heb jij dit recept of een ander recept uit Salade gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Salade
Janneke Philippi
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038806006
Prijs: €24,99
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 kleine bloemkool
2 sjalotten
125 gram crème fraîche
sap van 1 limoen
1 flinke eetlepel mayonaise
1 rode peper
1 teentje knoflook
4 takjes peterselie
2 takjes munt
olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
1. Snijd de stronk en de groene bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool klein. Snipper de sjalot.
2. Doe de bloemkool en de sjalot in een schaal. Voeg de crème fraîche, het limoensap, de mayonaise en 4 eetlepels water toe. Schep goed om.
3. Snijd de rode peper in ragfijne ringetjes. Stop met snijden zodra je bij de zaadjes komt: wrijf nu de peper tussen de handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd de peper verder in ringetjes.
4. Rasp de knoflook boven de bloemkool. Hak de peterselie en de blaadjes van de takjes munt fijn. Schep de kruiden met de rode peper door de bloemkoolsalade. Breng op smaak met zout en peper.
5. Besprenkel de salade voor het serveren met extra vierge olijfolie. Smakelijk!
Heb jij dit recept of een ander recept uit Salade gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Salade
Janneke Philippi
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038806006
Prijs: €24,99
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.