Kookboek The Curry Guy: Bengalese Mihoen
5 (100%) 1 vote[s]

The Curry Guy is het kookboek van Dan Toombs en staat vol met meer dan 100 eenvoudige curry’s en bijgerechten uit de Indiase keuken. Vandaag delen wij het recept van Bengaals comfort food. Dit gerecht is zowel lekker als voorgerecht of als tussendoortje. Vandaag delen wij het recept voor Bengalese mihoen!

Ingrediënten
Voor 4 personen
150 g mihoen
3 el koolzaadolie
1 ui, fijngesneden
2 groene chilipepers, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1⁄2 tl kurkumapoeder
1⁄2 tl kerriepoeder
2 eieren
3 el koriander, fijngehakt zout
partjes citroen, om erbij te serveren

Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook en voeg de mihoen toe. Mihoen hoeft maar 3 tot 4 minuten te koken omdat het zo dun is.
2. Stort de mihoen in een vergiet en spoel af met koud water.
3. Verhit de koolzaadolie in de pan waarin je de mihoen hebt gekookt op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot de ui zacht en lichtbruin is. Voeg de groene chilipepers en de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut.
4. Voeg de kurkuma en kerrie toe, gevolgd door de eieren en bak al roerend, tot het ei gaar is.
5. Schep de mihoen erdoor, tot alles goed gemengd en warm is.
6. Schep de mihoen erdoor, tot alles goed gemengd en warm is. Breng op smaak met zout en bestrooi met de koriander. Serveer met de partjes citroen zodat iedereen sap naar smaak over het gerecht uit kan knijpen.

Heb jij dit recept of een ander recept uit The Curry Guy gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

The Curry Guy
Auteur: Dan Toombs
Uitgever: Cook Good B.V
Prijs: €19,95
ISBN: 9789461431813

Summary
recipe image
Recipe Name
Bengalese Mihoen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!