Korma curry met bloemkool, palmkool en raita
3.7 (73.33%) 3 vote[s]

Korma, ook wel gespeld als kormaa , qorma , khorma , kurma of qovurma, is een van oorsprong Aziatisch gerecht dat je nu nog veel terugvindt in de keuken van Noord-India, Pakisan en Bangladesh. ‘Korma’ betekent ‘stoven’, slow cooking dus eigenlijk. Vaak gedaan met vlees, rijst en veel kruiden, maar in dit geval natuurlijk met groenten: bloemkool, aardappels, kikkererwten en palmkool (cavolo nero), gecombineerd met een verwarmende fair trade Korma kruidenpasta.

Korma kruiden
Korma wordt vaak gemaakt met een mix van kruiden en specerijen, altijd wel koriander en komijn, maar verder geeft ieder land z’n eigen draai eraan. Omdat je voor een goede Korma kruidenmelange echt een hele apotheek aan kruiden in huis moet hebben, maakte ik ‘m lekker makkelijk met de Korma kruidenpasta van Fair Trade Original. Deze wordt gemaakt in Sri Lanka, op basis van koriander, komijn, gember, kurkuma, kardamom, paprika, rode chilipepers, kaneel, fenegriek en venkelzaad. Geheel zonder kunstmatige toevoegingen én met fair trade kardemom, kaneel en kokosolie (om er een pasta van te maken). Ideaal voor de snelle maaltijd of voor mensen met een beperkt kruidenkastje!

Korma curry met bloemkool, aardappels, kikkererwten, palmkool en raita
Dit is mijn favoriete vegetarische Korma curry voor deze winter. Boordevol groente, een heerlijke eenpansmaaltijd die lekker snel te maken is. Zodra je de kruidenpasta in de pan doet krijg je honger van alle geuren! Echt even een kruidig tripje naar Azië.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

img_2873-vierkantVoor de curry
1 bloemkool
500 gram aardappelen
1 blik kikkererwten
200 gram palmkool (cavolo nero), fijngesneden
1 pakje Korma kruidenpasta van Fair Trade Original
1 blikje (270ml) kokosmelk van Fair Trade Original
1 blik gepelde tomaten

Voor de garnering
1 grote bos koriander
250 ml stevige kwark
2 Indiase naan broden

Hoe maak je het?
Snij de bloemkool in kleine roosjes. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Blancheer allebei in heet water totdat ze net beetgaar zijn en giet af. Verhit dan een eetlepel kokosolie (of andere olie) in een grote pan met een stevige bodem. Voeg de Korma kruidenpasta toe en roer een minuutje totdat hij flink gaat geuren. Voeg de kokosmelk toe en roer totdat deze gemengd is met de kruiden. Voeg dan de gepelde tomaten toe en plet met een spatel in de pan tot er een egale saus ontstaat. Voeg de geblancheerde bloemkoolroosjes, aardappelblokjes en fijngesneden palmkool toe, laat 5 minuten pruttelen en roer af en toe. Voeg dan de kikkererwten toe en roer opnieuw. Zet het vuur af zodra de palmkool zachter maar nog wel knapperig is en laat nog even stoven met de deksel op de pan. Pak een grote hand van de koriander (niet alles), doe samen met de kwark in een keukenmachine en meng tot een echte Indiase Raita (frisse yoghurtsaus). Breng op smaak met zout en peper. Verwarm tot slot de naan broden in de oven, zodat ze warm en knapperig zijn. Verdeel de curry over vier diepe borden, garneer met de overige koriander en serveer de koriander-raita en het naanbrood erbij.

De Korma kruidenpasta van Fair Trade Original is te krijgen in Wereldwinkels, WAAR winkels en in grote Jumbo supermarkten. En als ze het niet hebben… vraag ernaar! 🙂

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

img_2887

Summary
recipe image
Recipe Name
Korma curry met bloemkool, palmkool en raita
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!