De lente is begonnen! De zon schijnt, de vogeltjes tsjirpen, de bloemetjes groeien en wij zijn bijgekomen van Pasen. Tijd voor frisse gerechten die passen bij deze tijd van het jaar met in de hoofdrol: aardappels! Dit jaar is het Power to the Pieper! Je wordt meteen vrolijk van deze frisse salade met krieltjes, zeekraal en radijs die je kunt eten tijdens de lunch, kunt meenemen naar een picknick of kunt serveren bij een barbecue. Wij zijn klaar voor de lente met deze krieltjessalade met zeekraal en radijs!
Ingrediënten
Voor 4 personen
bereiding: 25-30 minuten
Voor de salade:
600 g krieltjes, in plakjes
150 g radijs, steeltje eraf en in vieren
80 g zeekraal
10 g dille, fijngesneden
1 mespunt zout
Voor de dressing:
7 el milde yoghurt
3 el olijfolie
sap van 1 citroen
2 el platte peterselie
2 el bieslook
zout en peper
Bereidingswijze
- Kook de gesneden krieltjes in een pan met ruim kokend water en een mespunt zout in 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
- Doe ondertussen alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine en blend totdat de yoghurt, kruiden en olijfolie goed gemengd zijn. Is de dressing te dik? Voeg dan 1-2 eetlepels olijfolie toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een ruime kom de aardappelschijfjes met de radijs, zeekraal, dille en yoghurtdressing. Hussel goed en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer in een grote schaal of verdeel over 4 borden. Smakelijk!
Op zoek naar meer recepten met aardappels? Kijk voor meer aardappelrecepten op aardappels.nl
Power to the Pieper! Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!






Reactie verzenden