Print Friendly, PDF & Email
4.6/5 - (5 stemmen)

Afgelopen week, van 11 t/m 17 juni, was het WORLD MEAT FREE WEEK, een wereldwijd initiatief om de positieve effecten van minder vlees eten in de spotlight te zetten. Wij supporten dit mooie initiatief en laten graag zien hoe leuk, lekker en gemakkelijk het is om minder vlees te eten. Of zoals Quorn zegt: “Probeer het gewoon eens!” Wat dacht je van de klassieker lasagne, maar dan in een fris jasje met gele en groene courgette, knolselderij, doperwten, groene asperges en Quorn Vegetarisch Fijngehakt. Je zult het vlees geen seconde missen!

Wist je dat…
…door in deze lasagne bewust te kiezen Quorn Vegetarisch Fijngehakt, je zorgt voor 90% minder uitstoot van broeikasgassen dan wanneer je had gekozen voor rundergehakt? En dat is niet het enige! Check de video hieronder en ontdek wat jouw keuze voor minder vlees écht kan betekenen. Dit vinden wij belangrijk, want net als Quorn willen we jullie inspireren met onweerstaanbaar lekker eten dat beter is voor mens en planeet. Heb jij de #WorldMeatFreeWeek gemist? Geen probleem, een andere dag of week #geenvlees kan altijd !


Wat heb je nodig?
Voor 3-4 personen
1 gele courgette, in dunne plakken
1 groene courgette, in dunne plakken
1 witte courgette, in dunne plakken
1 pakje Quorn Vegetarisch Fijngehakt (174 gram)
40 stuks groene mini asperges
½ knolselderij, geschild en in blokjes
200 gram diepvries doperwten, ontdooid
15 gram verse munt
250 ml room
½ citroen, het sap
3 eetlepels extra vierge olijfolie
Zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze lente lasagne?

 1. Begin met de knolselderijpuree. Zet hiervoor een pan met kokend water op, kook de knolselderij in 18 minuten gaar en giet af. Plaats de gekookte knolselderijblokjes in een keukenmachine of blender en maal samen met de room tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
 2. Maak dan de doperwtenspread. Plaats hiervoor de ontdooide doperwten samen met de munt en het citroensap in een keukenmachine of blender en maal tot een gladde spread. Voeg naar smaak de peper, zout en olijfolie toe, en eventueel een scheutje water als de spread te droog is.
 3. Gril de courgette plakken en mini asperges op de barbecue of in de grillpan tot er mooie donkere grillstrepen ontstaan.
 4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak het Quorn Vegetarisch Fijngehakt totdat deze opgewarmd is.
 5. Nu is het tijd om de lasagne samen te stellen. Doe dat als volgt:
  – Smeer één eetlepel knolselderijpuree uit in het midden van een bord en garneer dit met één eetlepel Quorn Vegetarisch Fijngehakt.
  – Leg hier twee courgetteslierten op, leg drie groene asperges op de courgette en vouw de courgette dubbel.
  – Ga verder met een flinke theelepel doperwtenspread, waar je nog een laag courgetteslierten op legt met daartussen groene asperges.
  – Volg deze stappen 5-6 keer en eindig met de asperges. Tadaaaa!

Heb jij meegedaan met #WorldMeatFreeWeek? Heb jij onze lente lasagne gemaakt? Laat het ons weten! Deel jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook, we zijn heel benieuwd. Geniet ervan!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Lente groenten lasagne met courgette, groene asperges en fijngehakt
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)