Print Friendly, PDF & Email

Gedroogde tomaten zijn zo ontzettend smaakvol! Daarom zijn ze perfect om gerechten net wat meer smaak te geven. Nog lekkerder dan gedroogde tomaten: gedroogde Red Delisher tomaten uit eigen oven! Heerlijk bij de pasta of risotto, ter aanvulling op een salade of geserveerd met een verse bol burrata. Vandaag serveren wij deze zelfgemaakte gedroogde tomaten bij linguine met broccoli-pestosaus!

Red Delisher tomaten
De Red Delisher tomaat is een cherry pruimtomaat die je in de supermarkt herkent aan zijn kleine ovale vorm. Je kunt ‘m zowel aan de tros als los tegenkomen. De tomaat heeft een lekkere rijke smaak. De Red Delisher tomaten liggen los in het schap (zero plastic!) en je kunt ze herkennen aan hun felrode kleur. Om de zoektocht makkelijker te maken, hebben we de Red Delisher tomaat voor jullie opgezocht in de Albert Heijn (zie foto). Meer weten over tomaten? Eerder schreven wij een artikel over ’10 dingen die je nog niet wist over tomaten’, lees het hier!

Ingrediënten
voor 4 personen
2 trosjes Red Delisher tomaten (ongeveer 20 tomaten)
1 broccoli
300 g gedroogde linguine
100 g spinazie
15 g basilicum
15 g pijnboompitten
15 g Parmezaanse kaas, geraspt
6 el extra vierge olijfolie
½ citroen, sap en rasp
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Verdeel de Red Delisher tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel een scheutje olijfolie en zout en peper naar smaak over de tomaten. Zet de bakplaat met de tomaten in de oven en droog deze in 60-90 minuten. Kijk af en toe hoe het gaat met het drogen.
  3. Rooster de pijnboompitten in een hete koekenpan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn gekleurd.
  4. Snijd de broccoli in fijne stukken en snijd de stronk in blokjes. Kook de broccoli en de stronk in 4 minuten gaar, giet af en zet apart.
  5. Doe de spinazie samen met de geroosterde pijnboompitten, basilicum en citroensap en rasp in een keukenmachine. Giet, terwijl de pesto gemalen wordt, de helft van de olijfolie er langzaam bij. Voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de olijfolie toe en blend tot een gladde pestostructuur.
  6. Kook de linguine gaar volgens de instructies op de verpakking.
  7. Meng de pesto en de broccoliroosjes door de linguine en verdeel over de borden. Verdeel ook de gedroogde tomaatjes over de borden. Rasp eventueel nog wat Parmezaanse kaas over de linguine en de gedroogde tomaatjes en serveer direct!

Kende jij de Red Delisher tomaten al? Wat is jouw favoriete recept met tomaat? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Linguine met broccoli-pestosaus en ovengedroogde Red Delisher tomaten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!