Marley Spoon: Chili sin carne met linzen, bonen en paprika
3.1 (61.67%) 12 votes

In deze drukke maatschappij komt het voor dat je even geen zin hebt om boodschappen te doen en uren in de keuken te staan na een drukke werkdag. Dan is het ideaal als verse ingrediënten en makkelijke, gezonde gerechten gewoon bij je deur worden afgeleverd. Een maaltijdbox van Marley Spoon kan je dan helpen door een bezoekje aan de supermarkt te besparen en bovendien hoef je niet elke dag te brainstormen wat je gaat koken. Wij mogen van Marlew Spoon het recept delen van deze makkelijke chili sin carne met linzen, bonen en paprika!

Marley Spoon: Dit vegetarische eenpansgerecht is met zijn geurige specerijen Mexico ten voeten uit. En dankzij de flinke lading linzen, bonen en paprika krijg je er ook nog eens een flinke dosis energie van. Erbij serveer je tortilla-chips, gemaakt van Taiyari’s maïstortilla’s. In de Taiyari tortilla-bakkerij worden wraps geproduceerd met gebruik van groene stroom en CO2-gecompenseerd gas. Leuke bonus voor het milieu!

Wat heb je nodig voor de chili?

  • 1 blik (400 g) voorgekookt groene linzen

  • 1 blik (400 g) bonen mix (kidney, kikkererwten, navy, scarlet runner)

  • 1 rode paprika

  • 5 g Mexican kruidenmix

  • 1 blokje groentebouillon

  • 1 teen knoflook

  • 1 gele ui

  • 200 g tomaten passata

  • 5 g verse oregano

  • 150 g yoghurt

  • 1 g cacaopoeder

  • 3-4 mais tortillas (wij gebruiken Taiyari)

 

Hoe maak je de chili?

  1. Ingrediënten voorbereiden: Verwarm de oven op 220°C hetelucht/240°C voor. Pel de ui en knoflook, hak beiden fijn.
  2. Linzen koken: Verhit 1 el olie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in ca. 3 min glazig. Voeg de helft van de Mexicaanse kruidenmix (of evt. meer, als je van pittig houdt) en knoflook toe en bak 2 min mee. Giet de linzen af en voeg ze aan de kookpan toe.
  3. Saus maken: Voeg dan de tomatenpassata, 200 ml water, cacao en het bouillonblokje aan de kookpan toe, roer door en laat ca. 10 min op middellaag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd intussen de tortilla’s in driehoekjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Bak de chips in 3-5 min knapperig in de oven.
  4. Kruiden snijden: Pluk ondertussen de oregano blaadjes en snijd ze fijn, doe de steeltjes weg. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
  5. Chili afmaken: Giet de bonen af en spoel ze onder de koude kraan. Voeg ze dan samen met de paprikareepjes aan de chili pan toe. Laat ca. 5-10 min meekoken tot ze zacht zijn.
  6. Chili serveren: Schep de chili op en serveer met een schepje yoghurt, bestrooi met de oregano en serveer de tortillachips ernaast om mee te dippen.
  • 20 tot 30 minuten
  • eenvoudig

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Chili sin carne met linzen, bonen en paprika
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!