Mug cake met banaan en cashewnoten uit de oven
Mariëlle van Stek

Mug cake met banaan en cashewnoten uit de oven

dinsdag 17 april 2018
Mug cakes worden meestal in de magnetron gemaakt, waarin ze binnen een paar minuten klaar zijn. Maar wist je dat ze ook gewoon in de oven gemaakt kunnen worden? Dan heb je niet de eventuele schadelijke effecten van de magnetron en is het nog lekkerder ook! Dit is recept van Gezond Healthy by Kroon, die heerlijke mug cakes heeft gemaakt met banaan, havermout en cashewnoten.

Ingrediënten
1 ei
1 rijpe banaan (niet te groot)
3 eetlepels havermout
1 eetlepel cashewnoten (ongezouten & ongebrand)
1 eetlepel geraspte kokos
aantal rozijnen
1 eetlepel biologische honing
½ theelepel wijnsteenbakpoeder (of als je dat niet hebt: gewone bakpoeder)

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Prak de banaan in een kom.
3. Hak de cashewnoten fijn.
4. Voeg het ei, honing, havermout, cashewnoten, kokos en bakpoeder toe aan de banaan.
5. Roer alles tot een glad beslag.
6. Schep tot slot de rozijnen erdoor.
7. Laat het mengsel even 10 minuutjes staan. Als het nog erg vloeibaar is, schep er dan een extra eetlepel havermout door.
8. Vet de mok in met een beetje kokosolie.
9. Giet het mengsel in een ovenbestendige mok (ik heb gewoon een mok uit de kast gepakt en dat gaat prima).
10. Plaats de mok in de oven en bak deze in 15 – 20 minuutjes gaar. Je kunt met een satéprikker testen of de mug cake gaar is: wanneer je deze in de mug cake prikt en deze komt er droog uit, dan is je mug cake klaar.

Bron: Gezond Healthy by Kroon

Heb je deze mug cake gemaakt? Of maak jij ze anders? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.