Print Friendly, PDF & Email

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor vegan Oosterse rode kool met bulgur, yacon, gegarneerd met dille en cashewnoten.

Ingrediënten
Voor 4 personen
240 g bulgur
400 g gele biet
400 g rode kool
1 ui
200 g yaconwortel
4 el dille
80 g cashewnoten
480 ml water
olie om te bakken
1 teen knoflook
3 el witte wijnazijn
zout, naar smaak

Specerijenmengsel:
1/4 tl pimentpoeder
1/4 tl kaneel
1/2 tl komijn poeder
1/2 gember poeder
1/2 tl koriander poeder
1/2 knoflook poeder
1/2 zwarte peper

Bereidingswijze
1. Zet 60 gram bulgur per persoon op in 120 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaarkoken.
2. Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verhit wat olie in een afdekbare pan en bak de blokjes aan. Voeg een eetlepel water toe en laat afgedekt zachtjes ca. 10 minuten smoren. Roer af en toe.
3. Snijd intussen de rode kool in kwarten, verwijder het hart en snijd overdwars in repen.
4. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Schil de yacon en snijd in stukjes.
5. Haal na ca. 10 minuten het deksel van de bieten en bak door tot het vocht is verdampt. Voeg nog wat olie toe en de ui, knoflook en specerijen. Fruit tot de ui glazig is. Blus af met de wijnazijn en voeg de rode kool toe. Roerbak op hoog vuur 6 minuten mee. Voeg de yacon toe en bak nog ca. 2 minuten. Check of de bietjes beetgaar zijn. De rode kool blijft knapperig.
6. Giet de bulgur af (indien nodig) en voeg toe. Breng goed op smaak met zout (peper zit al in het mengsel!).
7. Snijd de dille grof. Garneer de bulgur en rode kool met de dille en de cashewnoten.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Oosters gekruide geroerbakte rode kool met bulgur, yacon, dille en cashewnoten
Article Name
Oosters gekruide geroerbakte rode kool met bulgur, yacon, dille en cashewnoten
Description
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? Vandaag delen we het recept voor Oosterse rode kool met bulgur, yacon, dille en cashewnoten!
Author