Beoordeel dit artikel

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor ouderwetse pompoensoep met een groenteomelet naar een recept uit de 13e eeuw!

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 uien
3 stengels bleekselderij
1 el gember, geraspt
800 g pompoen
4 stuks Petit pain
1 knol venkel
1 aubergine
1 tl karwijzaad
7 eieren
2 el verse munt
2 el verse koriander
2 blokjes groentebouillon
1 tl kaneel
2 teentjes knoflook
1 el witte wijnazijn
peper en zout
800 ml kokend water

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in plakjes. Rasp de gember. Zet de waterkoker aan.
  2. Fruit 3/4 van de ui, de gemberrasp en de bleekselderij in een soeppan in wat olie glazig.
  3. Snijd intussen de pompoen in kleine blokjes. Voeg de pompoen toe en smoor enkele minuten. Voeg het kokende water en de bouillonblokje(s) toe. Kruid met peper en kaneel (begin met een mespuntje). Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak daarin de broodjes af in 6-8 minuten.
  5. Snijd de venkel en de aubergine in kleine blokjes van 1/2 cm. Rooster het karwijzaad in een droog koekenpannetje en vijzel fijn.
  6. Fruit de rest van de ui met het karwijzaad in je grootste koekenpan. Pers als de ui glazig is de knoflook erbij en voeg de groenten toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak gaar, schep af en toe om.
  7. Kluts de eieren en kruid met peper en zout. Giet bij de groenten als deze beetgaar zijn. Laat op laag vuur, met deksel, garen.
  8. Snipper de takjes munt en koriander fijn.
  9. Staafmix de soep totdat deze volledig glad is, breng op smaak met de wijnazijn en garneer met de helft (!) van de koriander.
  10. Bestrooi de omelet met de rest van de koriander en de munt en serveer direct met de soep en de broodjes.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Ouderwetse pompoensoep met groenteomelet
Article Name
Ouderwetse pompoensoep met groenteomelet
Description
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? Vandaag delen we het recept van De Krat voor ouderwetse pompoensoep met een groenteomelet!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!