Print Friendly, PDF & Email
2.7/5 - (3 stemmen)

De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? De komende weken delen wij onze paasinspiratie. Vandaag een romige bloemkool pastinaak soep met geroosterde amandelen en knoflook olie.

Wat heb je nodig?
Voor 3-4 personen (grote kommen) of 8-10 (kleine glaasjes):
1 bloemkool
280g pastinaak
1,25 l groenten bouillon
250 ml room Alpro Soya cuisine
1 ui
4 teentjes knoflook
95g Amandelen
Knoflook olie
2 el kokosolie
½ tl ras el hanout
Peper en zout

Hoe maak je deze bloemkool pastinaak soep met geroosterde amandelen en knoflook olie?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pastinaak en pel de knoflook. Snijd de pastinaak in grove stukken. Leg de pastinaak en knoflook op een met bakpapier belegde ovenschaal. Rooster deze 20 min in de oven. Verwijder ondertussen de schil van de ui en snijdt deze in blokjes, maak ook de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Voeg twee eetlepels kokosolie toe aan een pan en fruit de ui voor ongeveer 4 minuten. Voeg de bloemkool, bouillon en room toe aan de pan en laat 30 minuten koken, tot de bloemkool gaar is. Voeg de knoflook en pastinaak toe en pureer vervolgens in de blender of keukenmachine. Ondertussen rooster je de amandelen. Begin door de temperatuur van de oven te verlagen naar 175 graden. Spreid de amandelen uit over een met bakpapier belegde pakplaat. Plaats de amandelen in de oven en rooster voor vier minuten. Na vier minuten draai je de amandelen om door een houten lepel te gebruiken. Laat de amandelen afkoelen. Serveer de soep in mooie diepe kommen of, in kleine glaasjes om te serveren bij de paasbrunch. Garneer met de geroosterde amandelen en knoflook olie.

Ga jij dit recept maken met Pasen? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie paasfoto’s te ontvangen! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bloemkool pastinaak soep met geroosterde amandelen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time