Paksoi stamppot met een zwarte bonen-cashewnoten burger
Lieske van der Waals

Paksoi stamppot met een zwarte bonen-cashewnoten burger

woensdag 06 maart 2019
Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag paksoi stamppot met een zwarte bonen-cashewnoten burger.

Ingrediënten
Voor 2 personen
300 g aardappels
300 g zoete aardappels
2 rode uien
1 paksoi
70 g taugé
2 zwarte bonen-cashewnoten burgers (of andere burgers uit het vleesvervangerschap!)
25 g ongebrande cashewnoten
1 el sojasaus
zonnebloemolie, om in te bakken
peper, naar smaak

Bereidingswijze




  1. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels (ook de zoete aardappels). Schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).

  2. Pel en snipper de ui. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden). Breng een klein laagje water aan de kook voor de taugé. Doe de taugé in een zeef en spoel kokend water erover. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.

  3. Verhit zonnebloemolie in een wokpan of grote koekenpan en roerbak de ui en het witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de taugé en het groene deel van de paksoi toe en roerbak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met sojasaus.

  4. Verwarm zonnebloemolie in een andere koekenpan en bak de cashew-zwarte bonenburger aan weerszijden bruin en gaar.

  5. Stamp de aardappels met wat kookvocht tot een smeuïge puree en schep de gewokte paksoi, ui en taugé erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de paksoi stamppot met de cashew-zwarte bonenburger. Garneer met cashewnoten.





Smakelijk!

Tip! 
Ook erg lekker met een kleingesneden paprika. Voeg deze op het laatste moment toe aan de stamppot, hussel alles nog een keer goed door elkaar en serveer.

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?

In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo'n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!


En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!


Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

2 Reacties

Hallo, jammer dat het recept voor de zwarte bonen-cashewnoten burger niet wordt vermeld. Ik vind dat je mensen alleen geïnteresseerd krijgt in vegetarisch koken en eten als dit soort vleesvervangers ook zelf te maken is en niet weer aangewezen bent op een producent,waarvan je weer niet weet wat er allemaal in is gestopt.

11:54 19 januari 2024

Wat een leuk idee, paksoi in een stamppot. Ga ik zeker onthouden :)

11:54 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.