Vegan pepernoten
5 (100%) 4 votes

Jaaaa speciaal voor Sinterklaas, vegan & suikervrije pepernoten! Altijd een leuke uitdaging: een klassiek recept plantaardig en suikervrij maken. Met deze pepernoten is dat super goed gelukt! 100% plantaardig, nog steeds krokant en mooi bros, maar dan met dadels in plaats van geraffineerde suikers. Geniet ervan vanavond!

Wat heb je nodig?
150 gram bloem
50 gram amandelmeel (of fijngemalen amandelen)
100 gram Becel met walnootolie
150 gram geweekte dadels*, ontpit
1 eetlepel bakpoeder
2 eetlepels speculaaskruiden
snufje zout

*Wil jij je pepernoten toch liever wat zoeter? Kies dan bijvoorbeeld voor 75 milliliter agavesiroop in plaats van dadels, of voeg 100 gram basterdsuiker toe.

Hoe maak je deze vegan pepernoten?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Week de ontpitte dadels circa 10 minuten in heet water.
  3. Meng alle droge ingrediënten (bloem, amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden, zout) in een kom.
  4. Meng de natte ingrediënten (dadels en margarine) in de keukenmachine tot een gladde massa.
  5. Meng de droge en natte massa door elkaar en kneed het tot een samenhangend geheel.
  6. Maak pepernoten van het deeg en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak ze in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Goed laten afkoelen en smullen maar. Veel plezier vanavond!

Heb jij deze pepernoten gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pepernoten: vegan & suikervrij
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!