Ter ere van de introductie van troepvrije Pip & Nut pindakaas in Nederland, delen we vandaag een heerlijk pindakaasrecept met jullie! Want pindakaas smeer je niet alleen op je brood… Deze pittige soep van pastinaak en pinda is echt YUM! Door de pastinaak en andere smaakmakers van tevoren te roosteren, krijgt de soep een extra boost!
Ingrediënten
Voor de soep
3 geschilde pastinaken, in kleine stukjes
1 rode ui, zonder schil, in vieren
2 tenen knoflook, gepeld
2,5 centimeter gember
720 ml groentebouillon
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels kokosroom
snufje chilipoeder
2 theelepels komijn
30 gram korianderblaadjes
Voor de topping
1 eetlepel geschaafde kokos
1 eetlepel pompoenzaad
geraspte schil van 1 sinaasappelschil
15 gram gehakte koriander
Zeezout en verse gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200°C. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en doe de pastinaken, ui, knoflook en gember erin en rooster het 20 minuten. Maak ondertussen de topping van je soep door alle ingrediënten te mengen en breng op smaak met peper en zout. Zet dit daarna aan de kant. Doe de bouillon, pindakaas, kokosroom, chilipoeder, komijn en koriander in de blender en mix het door elkaar. Haal de geroosterde groente uit de oven en voeg het bij de bouillonmix in de blender. Mix de hele boel nog 1-2 minuten op een gemiddelde hoogte tot je een gladde soep hebt. Voeg een beetje water toe als je vindt dat de soep te dik is. Serveer in kommetjes, doe de topping erboven op.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn heel benieuwd!

Wij hebben de pastinaak soep gemaakt met oudjaar! Wat een succes
Heerlijke soep die bij iedereen in de smaak viel
Hi Anne-Mieke,
Wat leuk om te horen, dankjewel!
Groetjes,
Mariëlle
WAUW wat een gave foto van een heerlijk mooie kleur groene soep, fascinerend, die gaan we maken!!!
Ik was gewoon geïntrigeerd door dit recept. Mijn 1e reactie was wat een aparte en voor mijn gevoel vreemde combinatie, maar mijn nieuwsgierigheid heeft het gewonnen. Dus vandaag de soep gemaakt, wat een verrassende combinatie, echt heel erg lekker en apart. Gewoon proberen zou ik tegen anderen willen zeggen.
voor hoeveel personen is dit?
Hoi Fleur, dit recept is voor 2-3 personen. Veel kookplezier 🙂 Groetjes, Lieske
Deze soep lijkt me heerlijk! Is hij ook echt groen, zoals op de foto? We hebben nl voor een thema diner een groen gerecht nodig 😉
Hoi Hilde, wat een leuk thema! Oeh vind ik lastig, dit recept is vanPip & Nut pindakaas en als ik de ingrediënten lees dan lijkt het me sterk dat deze echt mega groen wordt (tenzij je wellicht tuinkruidenbouillon gebruik).. Wat je wel kan doen is aan het einde verse spinazie toevoegen aan de soep en deze dan blenden waardoor de spinazie zijn mooie groene kleur afgeeft. Dan weet je zeker dat de soep mooi groen is voor het serveren 🙂 Groetjes, Lieske
Hi hoi,
Kan je de pastinaak ook vervangen voor peterselie wortel?
Groetjes Mereke
Hoi Mereke, zelf hebben wij dit nog niet geprobeerd, maar ik denk dat dit prima kan 🙂 Laat je ons weten hoe het eindresultaat smaakt?
Afgelopen zondag heeft mijn zus deze soep gemaakt. Hij was kortweg heerlijk. inderdaad YUM.
Tot onze grote verrassing eigenlijk want op pastinaak zin wij eigenlijk helemaal niet zo dol!
Leuk om te horen John, dank!
Roosteren zonder olie? Of begrijp ik dit verkeerd?
Hallo Sarah, het kan beide in principe. Wij roosteren het hier zonder olie, maar dit kun je ook met een klein beetje olie doen!