Print Friendly, PDF & Email

Een geweldig taartje dat ik uit Fresh & Light van Donna Hay gehaald heb. Een quiche met een bodem van quinoa! Ik zou het niet snel bedacht hebben. De combinatie van pompoen, courgette en geitenkaas erop smaakt heerlijk warm en fris tegelijk met de smeuiigheid van de geitenkaas. Een verrassende aanrader!

Wat heb je nodig?
Voor de taartbodem:
250 quinoa
1 eiwit
zout en peper

Voor de vulling:
1 grote flespompoen
2 courgettes
1 eetlepel olijfolie
handjevol salie
zout en peper

Voor de garnering:
150 gram zachte geitenkaas of feta


Hoe maak je deze quiche met quinoabodem?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Ontdoe ondertussen de pompoen van haar zaden en draadjes en snij samen met de courgette in blokjes. Meng op een bakplaat met de olijfolie en de salie, breng op smaak met zout en peper en bak in ongeveer 20 minuten gaar, tot de pompoen goudbruin kleurt en beide groenten zacht zijn.
Laat de temperatuur van de oven zakken naar 160 graden. Meng de gekookte quinoa met het eiwit en zout en peper naar smaak. Druk het mengsel in een quichevorm van ongeveer twintig centimeter doorsnede en laat 30 minuten bakken, tot de bodem iets krokant is (let op: niet hard!) en goudbruin begint te kleuren. Schep de vulling op de quinoabodem en bestrooi met de geitenkaas of de feta, zet de quiche nog 10 minuten in de oven zodat de groenten weer opwarmen en de kaas kleurt. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Fresh & Light van Donna Hay

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoen-courgettequiche met quinoabodem
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)