Print Friendly, PDF & Email
Deze heerlijke taart is een echte treat! Heb je de tijd? Duik dan zeker eens de keuken in om de pompoen-worteltaart te maken, en daarna er samen van te genieten!
Wat heb je nodig voor de pompoen-worteltaart?

Voor de taart
180 g wortel
180 g pompoen
300 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
1 tl gemberpoeder
1/4 el nootmuskaat
merg van 1 vanillestokje
mespuntje zout
265 g bruine basterdsuiker
4 eieren
250 ml zonnebloemolie
Voor de crème laag
250 g mascarpone
150 g poedersuiker
2 el citroensap
120 g granaatappel pitten
 

Hoe maak je de pompoen-worteltaart?
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een bakblik in met een doorsnee van 25 cm. Rasp de wortel en pompoen samen fijn in een keukenmachine. Meng de volgende droge ingrediënten met elkaar; bakmeel, bakpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat, vanille, zout en suiker. Klop vervolgens de eieren samen met de zonnebloemolie tot een luchtig beslag. Voeg vervolgens toe aan de droge ingrediënten en schep de wortel en pompoen er doorheen. Doe het mengsel in een bakblik en plaats in het midden van de oven. Bak de taart gedurende 30 min. Doe de prikker test door een prikker in de taart te steken en te kijken of de binnenkant nog zacht is. Is dit het geval plaats de taart dan nog even in de oven totdat de prikker er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de crème laag. Mix de mascarpone met het poedersuiker en citroensap tot een glad mengsel. Zodra de taart afgekoeld is kun je de taart versieren met de crème laag en eventueel granaatappelpitten.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoen-worteltaart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!