Print Friendly, PDF & Email

Nu de zomertijd nog net niet is ingegaan wil ik graag nog even deze herfstige taart met jullie delen. Het kan nog even! Een prachtige taart gevuld met pompoen, spinazie, gecarameliseerde rode ui en feta. Een mooier tafereel op tafel is ondenkbaar. Perfect om zelf van te genieten of te delen met een tafel vol gasten.

Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
200 gram volkoren bloem
100 gram havervlokken
100 gram boter
6-7 eetlepels koud water
mespuntje zout

Voor de vulling:
1 grote flespompoen
2 rode uien
3 tenen knoflook
3 grote handen spinazie
2 eieren, losgeklopt
½ pakje feta
2 eetlepels balsamico azijn
olijfolie, zout en peper

Voor de garnering:
handje peterselie


Hoe maak je deze herfstige taart?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de bloem samen met de havervlokken, de boter en het zout in een keukenmachine en maal tot een geheel. Voeg een voor een de eetlepels water toe tot er een mooi deeg ontstaat. Druk het deeg in een springvorm, helemaal tot de randjes en prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat het deeg gedurende 10 minuten blind bakken in de oven (ik legde een bakpapier in de taartvorm met daarop een kleine pandekstel, dat werkte perfect), haal daarna de blinde vulling eruit en bak nog 5-10 minuten tot ook de bodem ‘droog’ gebakken is. Laat de oven aan staan terwijl je de zaden en draadjes van de pompoen verwijderd en deze in blokjes snijdt. Leg de pompoen op een bakplaat, besprenkel royaal met olijfolie, peper en zout en rooster in 10 minuten beetgaar. Pel ondertussen de rode uien en snij in grote ringen. Verhit olijfolie in een koekenpan, voeg de uien toe en bestrooi met zout. Blijf roeren gedurende 10 minuten tot de uien glazig beginnen te worden en donkere plekken krijgen. Verlaag het vuur en laat nog 10 minuten bakken tot ze gecarameliseerd zijn. Voeg op het laatst 1 eetlepel balsamico azijn toe, laat deze opnemen door de uien en haal dan van het vuur. Pel de knoflook, snij fijn en verhit opnieuw olijfolie in de koekenpan. Voeg de knoflook toe en laat een minuutje fruiten. Voeg dan de spinazie toe met wat zout en laat gedurende enkele minuten roerbakken tot de spinazie begint te slinken. Voeg ook 1 eetlepel balsamico azijn toe en haal van het vuur. Meng de spinazie met de uien,  3/4de van de pompoen en de helft van de feta. Mix dit met de eieren en voeg zout en peper toe naar smaak. Doe de vulling in de taart, bedek met de overige pompoen en feta en bak in 30 minuten goudbruin en gaar. Garneer met wat verse peterselie. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoentaart met spinazie, feta en gecarameliseerde ui
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!