Pulled Oats met gevulde aubergine met pestosaus
Lieske van der Waals

Pulled Oats met gevulde aubergine met pestosaus

dinsdag 11 augustus 2020
Hoe vier je de zomer beter dan met een heerlijk zomers gerecht? Wij maakten deze gevulde aubergines met Pulled Oats. Hierdoor is het gerecht helemaal vegan en je hoeft niets te missen, het zit namelijk boordevol eiwitten! Een perfect gerecht om op te dienen tijdens een etentje op een warme zomeravond.

Pulled Oats
Pulled Oats is een plantaardige eiwitbron uit Finland. Het idee voor dit product is aan de keukentafel bedacht door Finse powervrouwen Maija Itkonen en Reetta Kivelä. Pulled Oats bestaat slechts uit 5 (!) simpele ingrediënten: haver, tuinbonen, erwten, koudgeperste koolzaadolie en zout. Hierdoor is het een heel puur en clean label product. Ook bevat het in tegenstelling tot veel vleesvervangers geen soja, heel fijn dus als je daar niet goed tegen kunt, of eens wilt afwisselen! Je bent dus goed bezig voor je gezondheid, de planeet en het is nog eens heel lekker ook!

Probeer nu Gold&Green Pulled Oats gratis!
Wij willen je laten zien dat Pulled Oats heel lekker is en daarnaast makkelijk in gebruik. Daarom mogen wij je van Gold&Green aanbieden zelf ook een keer Pulled Oats te proberen. Wij zijn heel benieuwd naar jullie reacties dus laat ons vooral weten wat je vindt van Pulled Oats  Zo kun je het product gratis proberen:

  • Koop Pulled Oats bij Albert Heijn, Plus of Deen en bewaar de bon

  • Maak een foto van de kassabon of scan deze in

  • Stuur je bon simpelweg in via het formulier op probeergoldandgreen.nl

  • Krijg je geld teruggestort op je bankrekening binnen 48 uur


Let op! Voor deze actie geldt OP=OP! Probeer Pulled Oats dus snel zelf thuis :-)



Ingrediënten
voor 4 personen
2 aubergines
2 teentjes knoflook
1 verpakking Pulled Oats Naturel
1 witte ui
100 g orzo
100 g Kalamata olijven
70 g tomatenpuree
25 g pijnboompitten
30 g verse basilicum
25 ml extra vierge olijfolie
2 tl gedroogde oregano
2 tl gedroogde tijm
1 el gistvlokken
zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Halveer de aubergines en hol ze uit met een lepel. Houd hierbij een rand aan van ongeveer een halve centimeter. Houd het vruchtvlees apart en snijd dit grof. Verdeelde aubergines met de snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met zonnebloemolie en gaar 30 minuten in de oven.

  3. Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.

  4. Snijd de Kalamata olijven in ringen, pers de knoflook en snipper de ui.

  5. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en fruit hierin de ui totdat deze glazig begint te worden, voeg de knoflook toe er roerbak nog een minuut mee. Voeg de Pulled Oats, tomatenpuree, vruchtvlees van de aubergine, oregano en gedroogde tijm toe aan de pan en roerbak het geheel nog 5 minuten. Zet het vuur uit, voeg de orzo en Kalamata olijven toe en roer het geheel nog een keer goed door.

  6. Haal de aubergines uit de oven en vul de aubergines met het orzomengsel. Zet de aubergines nog 10 minuten in de oven.

  7. Maak ondertussen de pesto door de gistvlokken, basilicum en pijnboompitten fijn te malen in de keukenmachine, voeg vervolgens beetje bij beetje de extra vierge toe en meng tot een gladde pesto.

  8. Haal de aubergines uit de oven en garneer met pesto. Serveer direct!


Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept met Pulled Oats? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

1 Reacties

Vanaf welke datum loopt de actie? In de actievoorwaarden staat namelijk "Deelname aan de actie is gratis gedurende de actieperiode, vanaf 23-09-2019 tot en met 30-09-2020." Voordat ik nu naar de winkel ren en de actie loopt nog niet...?

11:43 19 januari 2024

Hi Sandra, volgens mij klopt deze informatie gewoon! Je kunt dus naar de winkel rennen ;-) Veel kookplezier!

11:43 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.