Print Friendly, PDF & Email
4.5/5 - (2 stemmen)

Een geheel nieuwe variatie op de bekende mexicaanse quesadilla. Een vrolijke, gezonde en comfy variatie met boerenkool, verwarmende pompoen en de Engelse ‘black beans’. Een favorietje!

Wat heb je nodig?
4 wraps
1 kleine flespompoen
2 bekers rauwe, fijngesneden boerenkool
1 blikje ‘black beans’
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 theelepel chilipoeder
zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze originele quesadilla?
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de flespompoen plakken van ongeveer 1 centimeter en ontdoe van de draden en de zaadjes. Leg de plakken op een bakplaat en rooster tot ze beetgaar zijn. Schil de knoflook en de ui en snij ze fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en laat de ui en de knoflook zachtjes fruiten. Voeg de black beans toe inclusief het vocht en de chilipoeder en laat pruttelen. Voeg de boerenkool toe, haal van het vuur en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat de temperatuur van de oven zakken tot 180 graden. Spreid een wrap uit op de bakplaat, beleg met plakken pompoen, schep het boerenkool-bonen mengsel er bovenop en dek af met nog een wrap. Doe de quesadilla kort in de oven tot de wrap begint te kleuren. Snij voorzichtig in vieren en serveer!

Boerenkoolinspiratie
Dit was het laatste boerenkoolrecept van deze week. Wat zijn de mogelijkheden oneindig hè? En mijn inspiratie is nog lang niet op! Boerenkoollasagne, boerenkooltaart en nog vele boerenkoolsmoothies en salades… Hopelijk heb ik jou ook kunnen inspireren met dit onderzoekje naar de mogelijkheden van onze lokale superfood. Blij met boerenkool!

Summary
Recipe Name
Quesadilla met boerenkool, pompoen en zwarte bonen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)