Dit recept is een kleurig kunstwerk op je bord en is gevuld met ingrediënten zoals radijsjes en tuinbonen die ik zelf weleens neig te vergeten… Eigenlijk zijn ze super lekker en gezond! En het ziet er ook nog eens leuk uit. De roquefort (of andere blauwe kaas) in dit gerecht is een echte smaakmaker zonder dat je er veel van hoeft te gebruiken, in combinatie met de lichtzoete witte druif is het een palet van smaken waar ik dolgelukkig van word.

Wat heb je nodig?
Voor de quinoa-salade:
250 gram quinoa
1 bos radijsjes
200 gram doperwten (diepvries)
200 gram tuinbonen (diepvries)
250 gram pitloze witte druiven
zakje rucola

Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wittewijnazijn
2 limoenen, uitgeperst
1 theelepel honing

Voor de garnituur:
100 gram gekruimelde blauwe kaas (roquefort, gorgonzola, Danish blue etc)
Handje grofgehakte pecannoten

Hoe maak je deze kunstige quinoa?
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Doe ondertussen de bevroren tuinbonen in een koekenpan en laat ontdooien op een laag vuur, wanneer ze bijna ontdooit zijn doe je er de bevroren doperwten bij zodat ze op hetzelfde moment klaar zijn (ontdooit = gaar). Snij de radijsjes in dunne plakjes en snij de druiven doormidden. Gooi de doperwten, de tuinbonen, de radijsjes, de druiven en de rucola in een slakom. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie en wittewijnazijn met het sap van de limoenen en de honing en zorg dat er een egale dressing ontstaat. Meng deze dressing door de groenten in de slakom en voeg vervolgens de afgekoelde quinoa toe, meng opnieuw. Schep de quinoa-salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de gekruimelde blauwe kaas en grofgehakte pecannoten. Je bent klaar om te serveren!

Summary
recipe image
Recipe Name
Quinoa met radijsjes, tuinbonen en roquefort
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!