Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke zomerse smoothie met het zoete van de aardbei, het zure van de rabarber en een prachtige kleur. Een fruitige verwennerij!

Wat heb je nodig?
4 stengels rabarber
1 doosje aardbeien
120 milliliter verse sinaasappelsap
1 eetlepel honing
eventueel ijsblokjes voor een extra koude smoothie


Hoe maak je deze zomerse smoothie?
Snij de rabarber in stukjes en doe ze in een koekenpannetje samen met de sinaasappelsap. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de rabarber in vijf minuten zacht worden. Ontdoe ondertussen de aardbeien van hun kroontjes en doe samen met de gare rabarber, het sap en de honing in een keukenmachine of blender. Blend tot een egaal geheel en breng op smaak met eventueel wat extra honing. Even laten afkoelen en je smoothie is klaar!

Rabarberinspiratie
Dit was het laatste rabarberrecept van deze week. Wat een leuke variaties he? En de mogelijkheden zijn nog lang niet op: energierepen met rabarber, rabarbermuffins, rabarbertaart, rabarberjam, rabarberbrood en nog veel meer rabarbersalades. Wie is de eerste die een rabarberstamppotje uitprobeert? Hopelijk heb ik jou ook kunnen inspireren met dit onderzoekje naar deze vrolijke rose stengels. Rabarberrabarberrabarber!

Bron: MiCook, Happy Cooking & Baking

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Rabarber-aardbei smoothie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)