Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (2 stemmen)

Gelukkig is het nog prachtig zomers weer, en daar hoort natuurlijk zomers eten bij! Denk aan frisse, lichte en fruitige gerechten waarvan je heerlijk in het zonnetje kan genieten. Deze rabarber-aardbeimoes is hier perfect voor!

De ideale combinatie
Bij rabarber moet altijd veel suiker, want puur is ‘ie (te) zuur. Veel suiker willen we natuurlijk niet, dus combineren wij ze met Hollandse aardbeien. Door het natuurlijke zoet, hoeven we minder suiker te gebruiken en ze zijn ook een goede tegenhanger van de zure rabarber. Aardbeien en rabarber is daarom een winnend duo in deze rabarber-aardbeimoes.

Wat heb je nodig?
750 g rabarber
20 g kokosbloesemsuiker
125 ml water
250 g aardbeien

Hoe maak je deze rabarber-aardbeimoes?
Snij de harde uiteinden van de rabarber en snij in stukken van ca. 5 cm. Doe de rabarber met de suiker en het water in een grote pan. Laat dit ongeveer 5 à 10 minuten pruttelen en voeg op de helft de aardbeien toe. Laat het geheel vervolgens nog pruttelen tot al het fruit zacht is geworden.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Rabarber-aardbeimoes
Published On