Print Friendly, PDF & Email

Dit vond ik de meest verrassende variatie van de rode biet. Een burger! Ik heb diverse recepten getest en ben zo op mijn eigen ideale rode bietenburger uitgekomen. Een bijzondere ‘vleesvervanger’ voor de vegetariër, zonder de eieren ook voor veganist en zelfs voor de openhartige vleeseter. Het proberen waard!

Wat heb je nodig?
Voor de burgers:
2 grote rode bieten (gekookt)
1 blik linzen
½ bakje tofu
100 gram havermoutvlokken
1 zakje rucola
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
zout en peper

 

Extra:
Combineer met een frisse salade of ouderwets op een broodje met garnituur zoals tomaat, avocado, komkommer, mango of wat jij lekker vindt.

Hoe maak je deze bietenburgers?
Schil de bieten en snij in stukken evenals de tofu. Ontdoe de knoflook en de ui ook van hun schil. Doe de bieten samen met de tofu, de rucola, de ui, de knoflook, de eieren en de olijfolie in een keukenmachine tot het een egale massa is. Roer de linzen en de havermoutvlokken erdoor en laat een half uur staan zodat de havermout het vocht kan absorberen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en maak met je handen kleine balletjes van het mengsel. Druk deze plat in de koekenpan en laat op middelhoog vuur aan beide zijden bakken tot ze een beetje bruin kleuren. Combineer met een frisse salade of eet ze als een echte burger op een broodje!

Dank aan Shutterstock voor de mooie foto!

Summary
recipe image
Recipe Name
Rode bietenburger
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 12 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!