Rösti van pompoen en knolselderij met de Spiral Expert van Magimix
5 (100%) 1 vote[s]

Vijf jaar geleden maakte ik groentespaghetti met een kaasschaaf en een mesje. Twee jaar geleden sprong ik een gat in de lucht met mijn eerste spiraalsnijder. En vandaag ben ik als een kind zo blij met 1) mijn nieuwe vuurrode Magimix en 2) mijn Spiral Expert opzetstuk! Groentespaghetti maken was nog nóóit zo makkelijk. Zo zette ik in 15 minuten deze rösti met wintergroenten op tafel. YUM!

REVIEW: Spiral Expert van Magimix
Na 10 trouwe dienstjaren van mijn oude vertrouwde keukenmachine is het tijd voor een nieuwe aanwinst in de keuken: de Magimix 5200XL Premium. Deze foodprocessor (motor met 30 jaar garantie!) is een slag groter dan zijn voorganger en je kan er dan ook gerechten mee maken tot 8 personen! Met drie kommen in verschillende formaten en het assortiment aan opzetstukken, kan deze kanjer al je keukenklusjes gemakkelijk opknappen! Snijden, raspen, kloppen, juicen, persen of pureren is in een handomdraai gebeurd. Naast deze alledaagse opties, zijn er 4 wel erg bijzondere opzetstukken voor de Magimix XL Premium: de Blokjes- en Staafjes-kit, de Creatief Koken kit, de Bak kit én de Spiral Expert kit. Met de Spiral Expert kan je binnen no-time drie soorten groente slierten maken (spaghetti, tagliatelle en fusilli) van de meest harde groenten zoals pompoen en knolselderij! Wij hebben de Spiral Expert van Magimix onderworpen aan de test!

Rösti van pompoen en knolselderij met salie en geitenkaas
De klassieke rösti is een Zwitserse aardappelkoek die door de Duitstalige bevolking in dit gebied wordt gegeten als ontbijt. Wij creëerden onze eigen versie van rösti, maar dan met een twist. Deze rösti van flespompoen en knolselderij met harde geitenkaas en salie staat binnen 15 minuten op tafel!

Ingrediënten
Voor 2 personen
¼ flespompoen, geschild
½ knolselderij, geschild
3 eetlepels bloem
2 eieren
50 gram harde geitenkaas, geraspt
5 gram salie, fijngesneden
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Sluit je Magimix XL Premium aan op de stroom en installeer de Spiral Expert met de spaghetti-spiraal zoals ik in het filmpje laat zien.
  2. Snijd de flespompoen en knolselderij in zo’n formaat dat ze netjes door de trechter van de Magimix passen.
  3. Doe de pompoen in de trechter, zet hem stevig vast met de ‘duwer’, zet de Magimix aan en duw de pompoen erdoorheen zodat er mooie slierten ontstaan. Herhaal dit met de knolselderij.
  4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en roerbak daarin de pompoen en knolselderij 5 minuten. Voeg de salie toe en roerbak nog 2 minuten mee.
  5. Klop ondertussen in een kom de eieren los, voeg de geraspte geitenkaas toe en zout en peper naar smaak.
  6. Voeg 3 eetlepels bloem toe en meng zodat de bloem goed verspreid is over de groenten.
  7. Giet het ei-kaasmengsel over de groenten en meng goed. Zet het vuur laag en plet het geheel in de pan tot een platte, gelijkmatige rösti.
  8. Laat de rösti 10 minuten zachtjes roosteren, leg dan een bord op de pan en keer de rösti om op het bord. Schuif de rösti vervolgens weer terug in de pan zodat ook de andere kant nog even kan roosteren. Laat zo nog 5 minuten staan.
  9. Snijd de rösti in vieren en serveer met een frisse salade. Eetsmakelijk!

Ken jij de Magimix Spiral Expert al? Of heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie of verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Rösti van pompoen en knolselderij met de Spiral Expert van Magimix
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!