Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten is hummus helemaal niet zo moeilijk te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn kikkererwten en een aantal smaakmakers. Vandaag geven wij echter een twist aan het originele hummus recept en maken wij een roze variant! Lees hier hoe je deze bieten hummus maakt!

Wat heb je nodig?
2 gekookte rode bieten, kant en klaar verkrijgbaar bij o.a. de AH
1 blik kikkererwten
2 teentjes knoflook
3 eetlepels sesamzaadjes of tahin
1 eetlepel komijn
½ citroen, geperst
1 eetlepel azijn (het liefst een fruitige zoals framboos of granaatappel)
3 eetlepels olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snij de rode bieten in blokjes en pel de knoflookteentjes.
  2. Doe de bieten met de kikkererwten, knoflook, sesamzaadjes of tahin, komijn, azijn en het citroensap in een keukenmachine of blender en mix tot het een egale massa is. Proef en pas aan naar smaak. Voeg olijfolie toe voor extra smeuïgheid en/of azijn, citroensap, zout of peper voor wat extra smaak.

Bron: Chantal Soeters, inspirerende foodie en yogi.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Summary
recipe image
Recipe Name
Roze bieten hummus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!